XS
SM
MD
LG

Sve spremno za manifestaciju "Trstenik na Moravi"

Vladimir Jevtić direktor Turističke organizacije Trstenik

Već tradicionalna kulturno zabavna i sportska manifesdtacija "Trstenik na Moravi" održaće se od 12. do 18. avgusta. Direktor Turističke organizacije Trstenik Vladimir Jevtić najavljuje bogat i sadržajan program koji poćinje na šetalištu, izložbom dokumentarne fotografije "Trstenik na Moravi 2005-2018.

Na gradskoj plaži likovna kolonija a u Likovnom salonu Doma kulture izložba umetnika Saše Dimitrijevića. Na teniskom terenu Sportskog centra održaće se teniski turnir. Naš poznati glumac i reditelj Radoš Bajić predstaviće svoju knjigu "Samo je Morava večna" na Omladinskom trgu. Na gradskom bazenu na programu su vodena sportska nadmetanja specijalne gošće biće članice kluba za sinhrono plivanje iz Niša.

Zatim slede atrakcije ove manifestacije promotivna vožnja čamcima Moravom, prezentacija Karate kluba "Prva petoletka", dečije zabavne igre i animacije, zatim dečija predstava "Ljubavna zavrzlama". Isto tako i ovoga puta biće takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a onda kruna ove manifestacije čuvena trka čamaca Moravaca s motkom i posle nje plivački maraton.

Deca će uživati u njihovoj slikarskoj koloniji "Divlja patka" u izložbi Diznijevih junaka. Svakako da će pažnju prisutnih privući i "Bebi maraton'' odnosno trka beba, kao i karaoka takmičenje. Na obali Zapadne Morave takmičiće se pioniri u pecanju ribe, sledi zatim karnevalski spust od Jerininog grada. Poslednjeg dana manifestacije biće u znaku dodela zahvalnica i diploma, kao i koncert grupe "Gama zrak". Turistička organizacija Trstenik je organizator ove manifestacije sa više suorganizatora i sponzora a pokrovitelj je opština Trstenik.