XS
SM
MD
LG

Sutjeska ispisala istoriju

Slavlje Nikšićana

 

Paolo Koeljo je u “Alhemičaru” napisao: “Sve što se jednom desi, ne mora se nikada ponoviti, ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.”

Plavi su treći put u posljednjih 100 dana postigli gol u zaustavnom vremenu, i na najbolji način zaokružili izreku slavnog brazilskog pisca.

Kakva fudbalska noć kraj Bistrice. Ekipa Nikole Rakojevića ponovo je pružila dobru i hrabru igru, bila dostojan rival i nadigravali se sa mnogo iskusnijom i kvalitetnijom ekipom Slovana i uspjela da prođe u narednu rundu.

Plavi su večeras, pred punim tribinama Gradskog stadiona u Nikšiću, bili bolji rival, golom Aleksandra Šofranca i sjajnim odbranama Vladana Giljena na pleća oborili favorizovanu ekipu Slovana iz Bratislave.

Jak tempo igre obilježio je početak meča pa se nije dugo čekalo na prilike pred oba gola. Gosti su prvi zaprijtili preko Holmana već u 4. minutu nakon nesmotrenosti odbrane „plavih“, ali se sve završilo na pokušaju.

Već u narednom napadu Plavi su uzvratili preko Kojaševića kojeg je uposlio Vučić, ali je lopta nakon njgovog udarca završila preko gola. Isti igrač je nakon tri minuta imao priliku da zaprijti i iz slobodnog udarca, ali je ponovo bio zamalo neprecizan.

Na suprotnoj strani hrvatski internacionalac Marin Ljubičić je probao u 23. minutu, ali nije bilo veće opasnosti za Giljena. Nakon samo dva minuta Holman je u 26. minutu bio najbliži da pogodi gol „plavih“, kada je gađao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

Moha je bio neprecizan u 33. minutu, ali i Kojašević par minuta kasnije na drugoj strani, da bi strijelac gola za „plave“ u prvom meču umalo pogodio na sličan način u posljednjem minutu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Odmah na početku drugog poluvremena gosti prave priliku preko Ljubičića, a do gola dolaze u 49. minutu kada je nakon asistencije Mohe pogodio Sporar.

Marko Ćetković je imao idealnu šansu da anulira prednost gostiju u 56. miinutu, kada je sam prošao po desnoj strani, ali je lopta završila pored desne stative Grajfovog gola. U 65. minutu glavom je probao defanzivac Nemanja Nedić, ali i njegova prilika je otišla u nepovrat.

Nikola Rakojević uveo je u igru Stefana Nikolića i Milutina Osmajića umjesto Marka Ćetkovića i Boža Markovića pokušavajući da osvježi napad, što je u sudijskoj nadoknadi donijelo i rezultat. Korner je izveo Kojašević, Akciju nastavio Ciger, šutirao Nikolić, Grajf odbranio, a Šofranac sproveo loptu u gol za opšte oduševljenje na tribinama stadiona kraj Bistrice što je meč odvelo u produžetke i nova uzbuđenja.

Prvu ozbiljnu priliku u produžetku imao je Osmajić u 96. minutu, ali je mladi napadač "plavih" gađao pored gola. Slovaci su pokušali u par navrata, ali je rezultat ostao nepromijenjen.. I drugi dio nastavka nije donio promjenu rezultata pa su pobjednika odlučivali penali.

U penal seriji za našu ekipu pogađali su Nikolić, Vlaisavljević i Bubanja, a meč je riješio maestralni Vladan Giljen koji je uspio da odbrani dva jedanaesterca, uključujući i onaj Šporarov u posljednjoj seriji, čime je riješio pitanje pobjednika ovog dvomeča.

U drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona naša ekipa će u utorak 23. jula ugostiti ekipu kiparskog Apoela iz Nikozije. Meč počinje u 20:15 sati.

Izvor: FK Sutjeska