XS
SM
MD
LG

Lajonhartsi bolji od Srbije i u Lidsu

Ragbi 13 reprezentacija Srbije porazom je završila turneju po Engleskoj, pošto je i u drugom meču sa selekcijom Lajonhartsa poražena, ovoga puta u Lidsu – 28:10 (16:0). Rezultatski najbolji srpski ragbisti prošli su lošije nego u nedeljnom u Jorku, ali su ponovo bili više nego ravnopravan rival sa engleskom amaterskom reprezentacijom.

Još jednom veće iskustvo domaćina je došlo do izražaja koji su izdržali početni nalet naše selekcije i onda su do kraja poluvremena sa tri eseja, od toga dva pretvorena stigli do ključne prednosti. Držali su se srpski ragbisti punih 27 minuta igre da ne dozvole poentiranje gostima, međutim fizički zamor i pad u igri u finišu poluvremena doneli su, ispostavilo se, nedostižno vođstvo Lajonhartsima.

U nastavku, Srbija je odmah smanjila prednost esejem Predraga Keglića, da bi vrlo brzo odgvorili domaći. Isto se desilo i kada je Stefan Nedeljković postigao drugi esej u 68. minutu za našu reprezentaciju, jer su Englezi odgovorili istom merom devet minuta kasnije za konačnih 28:10.

Sa ovom turnejom počeo je novi ciklus za reprezentaciju Srbije čiji je glavni cilj dugoročni – plasman na Svetsko prvenstvo 2025. godine. Bez obzira na dva poraza, prvi zajednički rad sa novim selektorom Stjuartom Vilkinsonom odmah je doneo vidan napredak i pre svega pozitivnu atmosferu, pogotovu posle bolne eliminacije prošle godine iz daljih kvalifikacija za SP 2021. godine.