XS
SM
MD
LG

Marko Vidojević u dvostrukoj ulozi i trener i "direktor" Kluba !?

Vreme ne radi za Marka Vidojevića. U ponedeljak, 8. jula, istuče prva sedmica rada. Ostale su  pune tri i koji dan više. Prvenstvo, da podsetimo, počinje prvog vikenda u avgustu.

Zoran Nikolić predsednik Kluba i Marko Vidojević razgovarali su ovih dana sa igračima koji su izneli najveći teret ulazak u Prvu ligu. Zahtevi su različiti. Ako je Radnički bio finansijski i tehnički najjači u Srpskoj ligi, pozicija će se sada promeniti. Većina, ili svi dosadašnji prvoligaši u znatnoj  su prednosti, a pre svih sigurno finansijske i organizacione mogućnosti. Uz sve to, radi se o iskusnijim timovima, organizaciono dobro postavljenim klubovima, što im daje prenost u ovom periodu kada su pipreme na svim nivoima u toku. Poznaju se protivnici, zna se većina fudbalera potencijalnih pojačanja, što kod pirotskog prvoligaša još uvek nije slučaj.

Iz tih razloga, s obzirom da Radnički nema direktora ili sportskog direktora, koji će "gledati napred" i raditi u ovom periodu značajne poslove, pirotski prvligaš je u podredjenoj situaciji.  Sportski direktor radi prelazni rok, traži pojačanja, pregovara sa njima i zajedno sa predsednikom i trenerom  donose odluke.

U Radničkom očigledno da Marko Vidojević, pored treninga dva puta dnevno, mora da radi zajedno sa predsednikom i prelazni rok.

Osim fudbalera koji su došli početkom priprema, golman Šuljagić Rad, Apostolović Radnički Niš, Petrović Car Konstantin, Manić i Zajić Dunav, Kostić Dubočica, na treninzima nema drugih novajlija. 

Da podsetimo da smo blagovremeno upozoravali da Klub treba kadrovski ojačati, jer osim Nikolića  i Vidojevića, Radnički nema parvog čoveka, iako ima plaćenih funkcija, s autoritetom i znanjem da može raditi ozbiljnije.

Sve to već pokazuje negativne posledice, jer kako napisasmo u početku, vreme "ide" nema prostora za "filozofije"!

Uz sve ovo, novi problem je iznenadna odluka Zajednice klubova Prve lige , da će klubovi biti obavezni da se medju starterima nadju i dva bonus igrača ( ne stariji od 21 godine). Prošle godine to su bili golman Cvetanović, Ćirković, Radičević, Petrović, Djordjević, Kamenović… Ćirković se vratio u niški Radnički, dok je pitanje  kvaliteta i spremnosti ovih mladića da se ,,sudare,, sa kvalitenim fudbalerima Prve lige.

Marku Vidojeviću preostaje da uz pomoć svojih prijatelja, Grubera, Negića, Lazarevića  bude i u ulozi direktora Kluba I traga za rešenjima. Sve to u situaciji kada se radi dva puta dnevno, kada treba tragati za pravim rešenjima I pripremati tim da kroz trening utakmice bude spreman, zaista predstavlja veliki problem.

Treba reći da u pregovorima sa fudbalerima onim starijim i ovim koji su došli, tu i tamo ima zastoja, jer obe strane imaju svoje računice. Fudbaleri da dobiju što bolje uslove, ljudi u Klubu, da se "šire prema guberu"!

Ono što je ovih dana popravilo raspoloženje,  je  sigurno, da j  Dragoslav Jocić Tref pokazao odredjeno interesovanje da se vrati u Klub. Saznajemo da je Tref u Pirotu, da je već jednom razgovarao   sa prvim ljudima Kluba i da bi trebalo da usledi i razgovor sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem.

Eventualni dolazak čoveka koji je preporodio Radnički pre nekoliko godina i napravio tim i rezultate kakvi nisu u novijem period otvareni, značio bI mnogo i s obzirom na njegove pozicije I poznantva sa ljudima u fudbalu ,  nadomestio bi sve nedostatke koje Radnički trenutno ima u organizaciji Kluba.

Radnički prvu trening utakmicu igra u sredu, 10.jula u Kruševcu sa prvoligašem Trajalom, koji trenira  Goran Lazarević, bivši  šef Stručnog štaba Radničkog. 
Do početka prvenstva ugovorene su sledeće utakmice: Radnik 13. jula, Timočanin 17. jula, Jagodina 20. jula, Orion 24, Dinamo Vranje 27. jula.


Radnički 1923 3 : 0 Smederevo 1924
Metalac : OFK Bačka
Sinđelić 1 : 0 Dinamo
Zlatibor : Kabel
OFK Žarkovo : Radnički (P)
Trayal : Zemun
Kolubara 3 : 1 Novi Pazar
Budućnost : RFK Grafičar
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Dinamo 5 3 0 2 9
2 Kabel 4 3 0 1 9
3 Trayal 4 3 0 1 9
4 Novi Pazar 5 2 2 1 8
5 OFK Žarkovo 4 2 1 1 7
6 OFK Bačka 4 2 1 1 7
7 RFK Grafičar 4 2 1 1 7
8 Radnički 1923 5 2 1 2 7
9 Kolubara 5 2 1 2 7
10 Metalac 4 2 0 2 6
11 Zlatibor 4 1 2 1 5
12 Radnički (P) 4 1 2 1 5
13 Sinđelić 5 1 2 2 5
14 Budućnost 4 1 1 2 4
15 Zemun 4 1 0 3 3
16 Smederevo 1924 5 0 0 5 0