XS
SM
MD
LG

Najprofitabilniji Esport u prvoj polovini godine

Iako je 2019. godina tek na polovini ona je donela i te kako velike nagradne fondove na prestižnim turnirima kao i promene na  listi najprofitabilnijih esport igara u svetu. Novajlija u svetu esporta Magic the Gathering je zajedno sa Rainbow SIX Sieg-om uspela da dospe u top 10 najbogatijih igara u prvoj polovini ove godine. Ne znamo da li je ključni faktor za to bilo to što je Blizard rešio da prekine HOTS esports takmičenja ali je sigurno imalo dosta uticaja. Naime, na kraju ove godine će ova tabela sigurno izgledati dosta drugačije ako uzmemo u obzir to da su nagradni fondovi za Dota 2 International i Fortnite World Cup dostigli rekordne vrednosti.

Izgled tabele najvećih nagradnih fondova možete pronaći na ovom linku!

Na prvih 5 mesta ove tabele su se našli šampioni Esporta već par godina u nazad. Naravno u pitanju su Overwatach, LoL, Dota 2, CS:GO i na samom vrhu liste Fortnite. Ni jedna igra nije uspela ni blizu da priđe Fortnite-u koji je za samo 10 nedelja kroz kvalifikacije za World Cup podelio 12,7 miliona dolara i uz par manjih tunrira se popeo na prvo mesto ove liste. Što se Counter Strike tiče, on za sada nije imao neki preterano veliki nagrandi fond na jednom turniru u koliko izuzmemo Katowice gde je nagrada iznosila 2 miliona dolara. Međutim, turniri u CS:GO-u se održavaju toliko često da im i nisu potrebni ogromni nagradni fondovi kako bi se u ovom trenutku našli na drugom mestu liste. Takođe, isto ovo možemo reći i za Dotu 2 koja je kroz brojne turnire prikupila 8.4 miliona dolara nagradnog fonda i time kaska samo 200 hiljada za kanterom.

Za sada lista izgleda ovako, ali smo poprilično sigurno da će u samom finišu ove sezone samo par hiljada evra odlučivati prvo mesto između Dote i Fortnite-a  jer se njihovi najveći događaji tek spremaju i još uvek imaju vremena za povećanje nagradnog fonda.