XS
SM
MD
LG
03.07.2019 Milan Ašković

Paležu šesti memorijal "Dušan Kolašinac"

FK Palež, pobednik memorijala "D. Kolašinac" u Obrenovcu M. Ašković

Pobednik šestog memorijalnog turnira u malom fudbalu "Dušan Kolašinac" u Obrenovcu je ekipa Paleža koja je u finalu nadigrala Strelac iz Mislođina rezultatom 6:2 (1:1). Treće mesto pripalo je Sindu iz Šapca, koji je savladao Lazarevčane. Za najboljeg igrača memorijala proglašen je Veroljub Vukadinović iz pobedničke ekipe. Pehare za najboljeg strelca i golmana otišli su u Mislođin a poneli su ih Miloš Šarić i Vladimir Teofilović.

Finalna utakmica donela je rezultatsku neizvesnost samo u prvom delu meča kada su Mislođinci u dva navrata stizali prednost favorizovanog protivnika. Sa dva prelepa gola raspoloženog Radovanovića Palež je dolazio u prednost, ali je poletni Strelac stizao preko Šarića i Petrovića. Kako je utakmica odmicala do izražaja je dolazilo iskustvo, uigranost i kvalitet Paleža i još jednim pogodkom Radovanovića, Grujičića, Vukadinovića i Vučićevića zabeležili ubedljivu pobedu.

Moramo pomenuti polufinalne utakmice koje su donele erupciju oduševljenja na prepunoj "Maloj Rabi" i obe su rešene sa "bele tačke".  Iskusni Lazarevčani su se namerili na mladu i poletnu ekipu Strelca. Susret je obeležio trostruki strelac Kaličanin, ali to nije bilo dovoljno jer  je golman ekipe iz Mislođina Teofilović imao "stotinu ruku". Drugo polufinale odigrana je na prvoligaškom nivou. Sind iz Šapca, predvođen reprezentativcima Rajićem, Pršićem i Živićem unapred je proglašen za favorita memorijala. Tako nisu mislili momci iz Paleža i predvođeni virtouzom na male goliće Željkom Grujičićem bili ravnopravan rival. Odluku na utakmicu doneo je promašaj reprezentativca Rakića i bravoruzna odbrana Roksića.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa koje su bile podeljene u četiri grupe. Uporedo sa najstarijima, nastupile su i 24 juniorske ekipe.

Milan Ašković - Obrenovac