XS
SM
MD
LG

Partizanu Kup Srbije za juniore

Ragbisti Partizana nastavljaju dominaciju u mlađim kategorijama ove sezone. U finalu kupa Srbija za juniore (igrači do 19 godine starosti) crno-beli su na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari savladali večitog rivala Crvenu zvezdu 36:26 (24:10) i tako stigli do novog trofeja svog podmlatka.

Mladi ragbisti Partizana već su početkom meseca osvojili Kup Beograda u istoj starosnoj kategoriji, dok su prethodno pokupili su sve titule i u disciplini ragbi 9 i to ponovo kod juniora, te kadeta i pionira. Dok večiti rival dominira u seniorskoj konkurenciji, crno-beli su neprikosnoveni u mlađim kategorijama u ovom trenutku.

Zvezda je na Ingetu pokušala da iznenadi Partizan koji je to trofeja u Kupu stigao prethodno eliminisavši i drugog favorita, Tašmajdan. Međutim, crno-beli su bolje otvorili utakmicu i sa četiri eseja u prvom poluvremenu stigli do prednosti od 24:10.

Crveno-beli su zaigrali agresivnije u nastavku i to im je donelo prvo smanjenje rezultata posle eeja Andreja Šušaka, da bi Ilija Krstić sa nova dva eseja omogućio preokret i vođstvo – 26:24. Ipak, Partizan pokazuje pobednički karakter – Velibor Karanović postiže svoj drugi esej za novi preokret, koji potvrđuje svojim trećim poentiranjem u poslednjem minutu meča.

- Ponosan sam na ove momke koji su još jednom pokazali da su neprikosnoveni u državi – kratko je prokomentarisao novi uspeh trener crno-belih Admir Hadžić.

Partizanu je ovo peta titula u Kupu Srbije. Pored crno-belih pehar su podizali još ragbisti Soko Vranja dva puta, te Radnički iz Nove Pazove jednom. Inače Kup Srbije u ragbiju 13 u juniorskoj konkurenciji igra se od 2012 godine.