XS
SM
MD
LG

Pravni vakum i praksa od ranije!!!

Kada pomislite da je cirkusu u fudbalskom sportu Republike Srpske kraj, sa završetkom takmičenja, on tek počinje.

Krenulo je sada ono o čemu se pričalo i šuškalo danima, pa i mesecima. Klubovi igraju jednu ligu, bore se da budu prvi,a onda kažu mi nećemo u viši rang takmičenja. Nemamo novca za tako nešto, ili nemamo potrebne sve kategorije, za taj stepen takmičenja.

Nemamo pravo da takve klubove mi osuđujemo. Verobtano su njihove uprave sagladale stanje i rekle nećemo ’’gore’’, skupo nam je to. Odustanete i gotovo.

Nećemo da ih pitamo, pa zašto ste se onda igrali? Koji ste motiv imali, kada ste znali (a znali su) da nećete  moći stepenicu više. Kako sada, u narednoj sezoni, motivisati igrače da igraju u klubu ’’tandara - mandara’’? Neka o tome brinu klupski čelnici, tih klubova, a nas su zainteresovale neke druge stvari.

Zašto se ti klubovi ne vrate u najniži stepen takmičenja. Tamo će im bit jeftini, a onda mogu da idu opet prema vrhu. Kada dođu u ligu iz koje ne mogu ’’gore’’ opet odustanu, pa  u najniži stepen! Bilo bi valjda to normalno, ali u našem fudbalu ništa nije normalno.

A za kraj ovog cirkusa, iznad kojeg nema one šarene šatre, ali ima bezbroj klovnova pitanje za one koji sede u Fudbalskom savezu Republike Srpske. Ko umesto tih klubova ide u viši stepen takmičenja. Da li imamo opet ’’pravni vakum’’ jer u Fudbalskom savezu Republike Srpske čim nešto nije kako treba imamo pravni vakum...

U jednom tekstu čoveka koji je vrlo blizak čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, kaže se  ’’ako se bude primenjivala praksa od ranije, onda će umesto kluba iz Druge lige koji je odustao prednost imati klub iz Prve lige koji je prvi ispod crte’’... Zamislite, ako se bude primenjivala praksa!!! Pa zar nije propisima i pravilnicima predviđena takva mogućnost. Ko, gde i kada u sistemu takmičenja koristi ’’praksu od ranije’’???  

Može to u Fudbalskom savezu Republike Srpske, sve dok u njemu sede poltroni i poslušnici. Do tada će se imati ’’pravni vakum’’ i ’’praksa od ranije’’!!! Propisi, pravilnici i ostalo je za neke druge. Može  im se!!!