XS
SM
MD
LG

NIP osvojio drugi uzastopni Dota 2 Minor

Izvor: RUR Esports

Nakon par vrelih dana u Kijevu, Nindže u Pidžamama, predvođene Amerikancem Piterom ”ppd” Dejgerom, osvojile su drugi uzastopni Dota 2 Minor, koji im je pored velike novčane nagrade doneo i plasman na EPICNETER Major u Moskvi. Iako su dan ranije izgubili od Alliance-a u upper bracketu, povratili su se kroz lower bracket, da bi im se revaširali u finalu. Ipak i poraženi Alliance dobio je svoje mesto na Majoru, što će za njih biti treće učešće u tekućoj sezoni.

Kao što je i njihov okršaj dan ranije bio veoma neizvestan, tako je i veliko finale bilo odlučeno tek nakon 5 odigranih partija. Vodstvo je uzela Alijansa, nakon što je Micke odigrao perfektan meč na Trol Warlordu sa skorom 12/0/22. Nakon toga usledile su dve ubedljive partije NIP-a, koji je oba puta slavio za manje od 35 minuta. Fata je u oba meča bio dominantan na midlejnu, što je pomoglo ekipi da zadrži i poveća prednsot sa početka. Ipak, Alliance se nije predavao, pa su u meču, koji je bio prava klackalica, uspeli da izjednače rezultat. Taj četvrti okršaj trajao je 60 minuta, dok su se dve ekipe konstnatno razmenjivale u vodstvu. Tek oko 52. minuta, Alijansa je probila odbranu NIP-a, nakon čega ovi više nisu uspeli da se vrate. Na kraju, Ace uzima Meepa, što se ispostavio kao pravi potez. Doneo je svojoj ekipi pobedu, nakon samo 32 minuta, a Meepo je meč završio sa fenomenalnih 16/0/5.

Ovo je drugi Minor zaredom, koji je pripao igračima NIP-a. Iako će oni ponovo imati priliku da se takmiče na Major turniru, njima je važno, to što su več obezbedili učešće na Internationalu u Kini, koji će se održati u avgustu 2019. godine.