XS
SM
MD
LG

Mladi Đurišić nova nada đžudoa

 

 Džudista Ognjen Đurišić (14 god.) sa velikim uspehom trenira u DžK Dinamo iz Pančeva gde je proteklih četiri godine na mnogim turnirima u Srbiji i inostranstvo ostvario zapažene rezultate. U svojoj kolekciji medalja kojih ima oko pedeset, a izdvajaju se osvojene medalje na turnirima u .Francuskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, Mladi Đurišić takmiči se u kategoriji preko 73 kg za starije pionire i na poslednjem prvenstvu države Srbije osvojio je zlatnu medalju i finalu savladao Stefana Simića iz Rume i kaže:

-„Nije bilo lako, jer sam pre toga imao tri borbe, a u finalu sam dobro poslušao savete trenera i pobedio. Zadovoljan sam,jer sam osvojio prvo mesto u veoma jakoj konkurenciji i nadam se da ću tako nastaviti i u budućnost.“-

Mladi Đurišić svakodnevno odradi trening i o svojim trenerima ima samo reči hvale i kaže:

-„Treneri Ljubo i Slavko Stanišić je najzaslužniji za moj razvoj i imam puno toga od njih da naučim i njihovi saveti mi dosta pomažu da pružam dobre dorbe i da osvajam medalje. Kad imamo pauzu nije mi teško da odradim trening, jer u džudou moraš uvek biti spreman i dobro pripremljen za napore koje takmičenje zahteva.“-

Učenik ste OŠ „Isidore Sekulić“ da li ima problema zbog treninga.

-„ Kad želite i volite može se sve stići. Svoje obaveze u školi usklađujem sa klubom i za sada sve ide kako treba. Imamo treninge pre i posle podne tako da nema problema kada imam nastavu i to važi za sve nas u klubu.“- kaže Đurišić.

Sigurno imate svog idola u svom sportu.

-„Želja mi je i cilj da jednog dana postanem seniorski reprezentativac Srbije i da učestvujem na najvećim tamičenjima širom sveta. Sigurno da mi je idol moj trener Slavko Stanišić koji je pravi majstor džudoa i koji je sve postigao i osvojio sve što se može osvojiti u ovom sportu. Znam da je nemoguće biti kao on, ali njegova volja i kreativnost mi je vodilja i želja da pokušam da bar jedan deo njegove karijere postignem u ovom sportu.“- kaže Đurišić.

Očekuje vas sledeći turnir u Rumuniji gradu Aradu

-„Nove obaveze i želim da nastavim niz sa dobrim borbama i da se sa ovog turnira vratim sa novom medaljom. Svaki turnir je drugačiji od prethodnog i konkurencija je uvek jaka, ali nadam se da ću biti na visini svojih mogućnosti i osvojiti još jednu medalju. “- završio je Đurišić.. 

 

Džudista Ognjen Đurišić