XS
SM
MD
LG

"Trikolori" skoro mesec dana kraj Tise

Nenad Vukanić iz vremena kad je nosio kapicu šampionskog Bečeja

Ako je tačna narodna "Po jutru se dan poznaje", onda će "hram sportova" u Bečeju tokom leta koje predstoji imati pune ruke posla. Jer, dan pre otvaranja sezone kupanja u kompleksu otvorenih bazena, stižu prvi gosti. Reč je o seniorskoj i univerzitetskoj vaterpolo reprezentaciji Francuske. Ako se zna da je već dve godine selektor "trikolora" eksreprezentativac SRJ i centar "drim tima" Bečeja iz vremena kada je harao evropskim vaterpolom Nenad Vukanić, onda ne čudi izbor „pevaca“ da se pripremaju kraj Tise.

- Tražio sam da nam baza bude mesto u kom će momci imati optimalne uslove za rad i prijatno okruženje u vreme odmora. Za Bečej me vežu lepe uspomene, imam mnogo prijatelja, čak, i rodbinu, pa ne čudi što je izbor pao baš na mesto moje uspešne karijere, rekao nam je Nenad Vukanić u vremenu kada se pakovao za dug put. Stižemo u Bečej po podne i već u večernjem terminu ćemo imati prvi trening. Ekspedicija broji 24 igrača, a nas petorica je u stručnom štabu i rukovodstvu. Posle desetak dana desetorica članova se vraćaju, jer ih čeka učešće na Univerzijadi u Napulju, a mi ostajemo do 28. juna. Potom odlazimo u Budimpeštu na turnir od 30. juna do 2. jula, zatim nas čeka turir u Portugaliji, a poslednja akcija ovog leta je u dalekoj Južnoj Koreji.

Nema sumnje, francuski vaterpolisti će imati izvanredne uslove i biće rado viđeni gosti u gradu kraj Tise. Uz to, folaze u zemlju olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona. Imaće šta iod koga da uče. Nisu bez razloga za selektora izabrali Nenada Vukanića.

- Tokom boravka u Bečeju, Francuska ćeimati i sparing utakmice. Selektor naše reprezentacije Dejan Savić dovodi svoje izabranike u ponedeljak, 10. juna, i sparingovaćepre podne od 10,30 i uveče od 18 sati. Obe utakmice igraju se u olimpijskom bazenu i prilika je to da ljubitelji vaterpola u Potisju vide naše momke pred finalni turnir Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu. U Bečej 17. juna na dva dana stiže i reprezentacija Crne Gore, koja će imati poslednju proveru sa Francuzima pred odlazak na turnir u Berlinu, rekao nam je u ime domaćina atraktivnim vaterpolo gostima legenda bečejskog vaterpola i odskora predsednik VSV Goran Krstonošić.

Naravno, Francuzi su samo otvorili sezonu gostovanja kraj Tise. Nadajmo se dugom toplom letu, pa će gostiju biti i iz zemlje i iz inostranstva. Ne samo iz vaterpola, nego i plivanja i to svih uzrasnih kategorija.