XS
SM
MD
LG

Pogodiš i tatu izbaciš iz šampionske trke 

Suze tuge,:Đankarlo Maldonado

Svaki fudbaler sanja da u posljednjim sekundama postigne gol za pobjedu svoje ekipe i tako postane heroj navijača.

To se dogodilo venecuelskom fudbaleru Đankarlu  Maldonadu, no taj mladić ne samo da nije slavio nego se rasplakao u trenutku kad je proparao mrežu protivnika.

Naime, Maldonado je svojom golčinom u posljednjim trenucima utakmice odlučio susret protiv sastava koga trenira njegov otac.

Najboljih osam ekipa u venecuelskom prvenstvu odlazi u play-off. Uoči utakmica posljednjeg kola jedna od tih ekipa bila je i Puero Kabeljo, ekipa koju predvodi Karlos  Maldonado, a tu je poziciju držala sve do sudijske nadoknade susreta protiv Deportivo Tačire.

 

Maldonado mlađi, sin trenera Puero Kabelja, primio je jednu loptu na vrhu kaznenog prostora te je preciznim udarcem zabio golčinu za konačnih 2:2. Većina igrača bi u tom trenutku od sreće skakala i radovala se, ali ne i Maldonado. Napadač se odmah uhvatio za glavu i počeo je plakati jer je bio svjestan što je napravio vlastitom ocu.

Preko lica je navukao dres kako bi prekrio suze jer su ga emocije posve obuzele, a da stvar bude gora, na kraju su obje ekipe ostale bez doigravanja jer je njegovoj ekipi nužna bila pobjeda kako bi izborila doigravanje.

U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo vidjeti kako će izgledati porodični ručak u kući Maldonada.