XS
SM
MD
LG
18.05.2019 V. Jankov

Novobečejci prošli, a Bečejcima predstoji "majstorica" baraža za popunu Druge lige

Novobečejska "Tisa" je potvrdila titulu prvaka Vojvođanske lige

Komšije iz Novog Bečeja su jedine u dva okršaja baraža za popunu Druge futsal lige prebrinule brigu, a Bečejcima u ponedeljak od 21 sat predstoji „majstorica“ sa Konjarnikom u beogradskoj hali „Šumice“.

- Imali smo dojavu da je Kolubara najslabija drugoligaška ekipa u baražu. Međutim, nismo to previše ozbiljno uzimali u obzir, već se maksimalno pripremili i uspeli. Rezultati sve kazuju. Kraj Tise je bilo 9:2, a uz Kolubaru 8:1. Prezadovoljni smo, jer smo ispunili zacrtani cilj i nije nam žao uloženog truda, rekao nam je trener novobečejske „Tise“ Ivan Blažin.

S druge strane panonske „princeze“ zabrinutost. I Bečejci su imali dojave, ali dijametralno suprotne, da je Konjarnik najbolja srpskoligaš u baražu. Iako su momci sa Tise kao sedmoplasirani najbolji drugoligaš baraža, ekipa koja je imala isti broj bodova (28) kao bezbrižni drugoligaš šestoplasirani Sopot, opstanak im je neizvestan. Prava je šteta što je žreb hteo da se sastanu Bečejci i Beograđani, jer prema prikazanim igrama u dve baraž utakmice oba rivala zaslužuju da budu deo drugoligaškog karavana.

Bečejci u ponedeljak polažu najteži ispit sezone

- Izuzetno teška utakmica nas čeka. Pored činjenice da je Konjarnik kvalitetan rival i da navijači stvaraju brazilsku atmosferu u hali „Šumice“, naš handikep je što ne možemo da računamo na Koraća i Ćuluma. Naravno, ne predajemo se unapred, već ćemo pokušati da maksimalnim angažovanjem zadržimo drugoligaški status, nada poslednja umire kod trenera Bečejaca Gorana Strajnića.

I dok je izostanak Stefana Koraća objektivne prirode, pošto se povredio u revanšu sa Beograđanima, dotle neigranje Bojana Ćuluma ne spada samo u subjektivne razloge, već u sportsku glupost. Dobio je javnu opomenu po završetku revanša baraža u Bečeju, jer se nesportski poneo prema gostujućim navijačima, koji su se, istina, sve vreme pre, tokom i posle utakmice nespotski ponašali, ali oni su navijači na tribinama, a on je bio akter na terenu. Kako je već imao javnu opomenu, nagomilavanje žutih kartona ga je suspendovalo u najvažnijoj utakmici sezone, gde je kao brzonogi igrač trebalo da ima važnu ulogu u taktici Bečejaca.