XS
SM
MD
LG

KS BiH opet pokazao da mu smeta Igokea

Foto: Igokea Republika Srpska

Iako je pažnja većine ljubitelja košarke usmjerena ovih dana na završni turnir Evrolige koji se igra u Vitoriji, KS BiH još jednom je uspio gotovo u nemogućem trenutku skrenuti pažnju na sebe. I naravno, ni ovaj put ne po dobrom.

Ovog vikenda na programu su polufinalni turniri juniorske lige Bosne i Hercegovine. Na turniru u Mostaru su trebali igrati Zrinjski, Igokea i Čelik. Igokea je trebala jedan meč igrati u subotu a jedan u nedelju. Pošto je najudaljenija, imala je naravno pravo noćenja.

I takvo obavještenje je stiglo u klub. Ali BiH ne bi bila BiH kada ne bi bilo radnji iza kulisa. Jedna takva odigrala se i ovde i zbog nje je Igokea odustala od završnog turnira.

Naime, ''genijalci'' u foteljama su skontali sledeće. Naime, Igokea je OBA meča trebala odigrati u nedelju. Prvi u 13h a drugi u 16h. Znači po logici KS BiH djeca bi imala valjda sat odmora između utakmica ? Pa kome je takva ideja pala na pamet ??? Logično je da na ovakvim turnirma bude i dva meča dnevno za neku ekipu ali se prave razumne pauze od bar par sati između utakmica.

Sada to nije urađenao i jasno je radi čega. Jasno je svima da je Igokea trn u oku KS BiH i da svako malo svoj nerad pravdaju strogoćom prema Igokei. Svjesni su u KS BiH da bi se ova ekipa Igokee vrlo vjerovatno prošetala do titule a to ne žele. Znali su da niko normalan neće pristati na ovakve uslove pa su ih zato i stavili.

Mijenjaće se ljudi u KS BiH ali će očito KS BiH još dugo bidi lakrdija od saveza....