XS
SM
MD
LG

Kopitović pred Lučane: Da krunišemo sezonu ulaskom u Evropu

Kopitović pred Lučane: Da krunišemo sezonu ulaskom u Evropu-BorisKopitović-

Čukarički će u meču pretposlednjeg, šestog kola plej-ofa Super lige, gostovati Mladosti u Lučanima (subota, 16 časova). Pred početak doigravanja mnogi su ovaj meč videli kao sudbonosni, s obzirom da će se sastati dva pretendenta za ulazak u Evropu.

Posle pet kola plej-ofa Čukarički je ipak uspeo da ostvari prednost, sa pet bodova viška dočekuje susret protiv velikog rivala, ne treba zaboraviti da su Brđani trenutno na trećoj poziciji, iza njih je i Partizan.

- Tako je ispalo, pobedom protiv Crvene zvezde i osvojenim bodom u Nišu protiv Radničkog stekli smo lepu zalihu pred poslednja dva kola. Ali, ne razmišljamo uopšte na taj način, odlazimo u Lučane po pozitivan rezultat, u želji da već tamo rešimo sve dileme oko plasmana u Evropu i da na taj način krunišemo uspešnu sezonu. Ako i ne bude tako, u psihološkom smislu nam mnogo znači što ćemo imati još jednu šansu da se „vadimo“, u poslednjem kolu proitiv Vojvodine na Banovom brdu – jasan je Boris Kopitović, štoper Čukaričkog.

Crnogorski reprezentativac je pohvalio ekipu Mladosti, sa kojom Čukrički godinama unazad ima lep rivalitet.

- Zaista su dobra ekipa, nama uvek nezgodan rival. Izdvojio bih našeg bivšeg saigrača Petra Bojića, smatram da je on najbolji pojedinac u timu iz Lučana. Biće teško, ali se ni jednog trenutka nećemo predavati.

Aludirao je Kopitović na prvi ovosezonski meč u Lučanima, u kojem je njegov tim vodio sa 2:0, pa je Mladost povela sa 3:2, a na kraju su Brđani slavili veliki trijumf (4:3).

- Od kad sam u Čukaričkom to mi je najslađa pobeda. Najviše zbog načina na koji smo osvojili tri boda, kad je domaćin preokrenuo na 3:2 gotovo niko nije verovao da ćemo uspeti da se izborimo. Ali, na kraju smo slavili, ispostavilo se da je taj trijumf iz više aspekata, ne samo rezultatskog, bio vrlo značajan za našu ekipu.

Čukarički je trenutno na trećoj poziciji. Možete li da zadržite to mesto i da ponovite najbolji rezultat u kluba u Super ligi, ostvaren već u sezonama 2014/15 i 2015/16?

- Imamo jasan cilj postavljen pred početak sezone, a to je plasman u Evropu. I trenutno samo o tome razmišljamo. Dobrim igrama stigli smo i do trećeg mesta, naravno da ćemo učiniti sve da se tu i zadržimo, ali to nije prioritet. Ako se ukaže šansa, zašto da ne? Svakako je bolje biti treći nego četvrti na kraju – jasan je Kopitović.

Pred duel u Lučanima čitava odbrana Čukaričkog ima problema sa žutim kartonima, jedan karton do suspenzije su Kopitović, Šapić, Puškarić, Veličković. Uz podatak da je sezone zbog povrede gotova za Miladina Stevanovića.

- Svi „visimo“ pred meč u Lučanima, ali ne treba time da se opterećujemo, ne možemo to sad da promenimo. Bože zdravlja da se vratimo sa rezultatom koji želimo, u tom slučaju neće biti bitno da li je neko zaradio žuti karton. Na nama je da uđemo u meč kao što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih, u tom slučaju ne bi trebalo da bude problema.

Napominje Kopitović da im prošlogodišnje iskustvo iz plej-ofa, koji su takođe dočekali na trećoj poziciji (završili kao šesti), mnogo znači.

- Očigledno je to kroz rezultate koje smo ove godine postigli u doigravanju. Ekipa je dve godine na okupu, naučili smo dosta toga u prošloj sezoni, posebno u završnici. Sada bodovno mnogo bolje stojimo, ostaje nam samo da u istom stilu privedemo sezonu kraju.

Posle povrede Miladina Stevanovića, Kopitović je zaigrao u štoperskom tandemu sa Šapićem, dok je Puškarić prekomndovan na poziciju desnog beka.

- Njih dvojica su odlični igrači, sjajni štoperi, ali pre svega sjajni momci. Drago mi je što što igram sa obojicom, ali bih želeo naravno da pohvalim i Miladina Stevanovića, te da mu poželim što brži oporavak. Zadovoljstvo je igrati u ovoj ekipi, atmosfera je sjajna – zaključio je na kraju razgovora Kopitović.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22