XS
SM
MD
LG

Malo sami, malo sudija, malo Drina

Drina - Slavija 3:1

Fudbaleri Slavije nisu uspeli iz Zvornika da se vrate  sa povoljnim rezultatom. Poraženi su sa 3:1, a što su ostali bez bodova, mogu pre svega da zahvale sami sebi, pa sudiji Ognjenu Vlajiću i - naravno igračima Drine.

Imali su gosti, u prvih 45 minuta, tri prilike iz kojih je teže promašiti - nego pogoditi. ..Nisu ,ipak, bili precizni.. Nikola Popovac, Zoran Kokot i Stefan Arbinja… Umesto da na poluvremenu imaju rezultatsku prednost, otišlo se na odmor kod rezultata 0:0.

-Igračima sam, u poluvremenu, rekao da moraju u nastavku da budu veoma pažljivi i koncentrisani i da nam se ovi promašaji mogu osvetiti. Samo što smo izašli na teren, kiksali smo u defanzivi i praktično poklonili loptu igraču Drine. On je to iskoristio i lako  matirao Butorovića. Neverovatno je šta smo sami sebi uradili, kaže trener Milan Gutović.

Nakon što je Drina povela sa 1:0, Slavija je pokuša vala da stigne do gola, a onda je na scenu stupio - sudija Ognjen Valjić!

Sa njim, Slavija nikako ‘’nema sreće’’. Kada im on sudi, onda ne manjka penala, kartona…Tako je bilo u Premijer ligi, a tako se nastavlja i u Prvoj . Dosudio je on penal za koji i u Zvorniku kažu da tate pojedinih igrača domaćeg kluba ne bi pokazali na belu tačku. Tate ne bi, ali Valjić bi…

U Slaviji su razmišljali da se žale na suđenje, a onda su digli ruke. Kome se žaliti i zašto im dati novac??? Pa čelnici Fudbalksog saveza Republike Srpske nisu prstom mrdnuli zbog nezakonite registracije jednog igrača. Nastupa on kao da je ispravno registrovan. Pa zašto onda bacati novac?   Oni su (FS RS) promašili termin jednog kompletnog kola, pa pomerali utakmice, iako su se sve morale igrati u istom danu i u istom terminu. Žaliti se takvim…!! Žaliti se FS RS koji je i odluku o smanjenju lige doneo nezakonito, neposredno pred  start sezone.

Klubovi ćute, možda im je tako bolje. Slavija nije ćutala, a da jeste -  ko zna gde bi sada bila!!!! U FS RS vole ćutologe…

Ali, da se vratimo utakmici. Penal, taj prvi je izveden, Butorović je odbranio, a do lopte dolazi igrač Drine (možda je i utrčao ranije, ali je Valjić bio okrenut leđima, pa nije video) i trese mrežu. Dok je on trčao, jedan fudbaler Slavije stajao je kao spome nik na liniji 16 metara. Bio je ,definitivno, van utakmice, i… Drina je tako stigla do visoke prednosti.

-Sami smo sebi dali golove, poklonili vođstvo, a morali smo mnogo bolje. Jesmo zatresli mrežu domaćina, ali više od tog gola nismo mogli. Drugi penal je zaista bio i tu nemamo zamerku, kažu nam u Slaviji.

Ostaje im sada da se u ova dva - tri dana probaju prestrojiti i sačekati tim Sutjeske. Taj meč se jednostavno, ako se misli nešto uraditi u ovoj Ligi za opstanak, a ukoliko to dozvolei  službena lica, mora dobiti!!!! S pravom se u Slaviji pribojavaju ‘’naručenih sudija’’. Prošle i ove sezone, najviše arbitara je “palo” na mečevima Slavije!!??

A šta to klubu iz Istočnog Sarajeva vredi!!! ??