XS
SM
MD
LG

Na "Čairu" remi po Rockovu

U borbenoj utakmici, visokog tempa, i ako je tokom cele utakmice imao kontrolu nad igrom, domaći tim nije uspeo da ostvari pobedu, Može se slobodno reći da je za to glavni krivac čuvar mreže gostujuće ekipe Emil Rockov. Svojim odbranama sprečio je novi trijumf Radničkog na „Čairu“ i svom timu doneo bod sa gostovanja u Nišu.

foto : Dušan Stojančinac

Osim konstantne igre na polovini Vojvodine, prvo poluvreme su obeležila i nekoliko „nasrtaja“ gostujućih fudbalera na Petra Grbića, a Veselinović i Graovac, fudbaleri Vojvodine, su zbog grubih startova, na danas izuzetno raspoloženog niškog napadača, zaradile javnu opomenu glavnog arbitra susreta Milana Ilića.

Stvarao je Radnički šanse, visio je gol u vazduhu, ali je Rockov uvek bio na visini zadatka, a u siatuaciji i kad je bio savladan, kao u 15. minutu nakon šuta glavom Bondarenka, prečka je bila saveznik novosadskom čuvaru mreže.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu, ali su mreže ostale netaknute do kraja susreta.

Nakon susreta trener Radničkog Nenad Lalatović je izjavio:

-Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri i koristim priliku da pošaljem poruku sportskoj javnosti u Novom Sadu da Radovana Krivokapića moraju da zadrže na klupi Vojvodine i sledeće sezone. On je danas na teren poslao najmlađi tim u ligi, koji je odigrao hrabro i on je garant da će se ova ekipa naredne sezone vratiti na stare staze. Svi treba da stanete iza njega i da ga podržite, a ne da ga potapšete po ramenu i oterate ga. Vojvodina sledeće sezone treba da oformi jak i iskusan sastav i da na čelu sa njim ponovo izađe u Evropu. Što se tiče utakmice, šta da kažem. Dešava se i ovo. Moram da podsetim da smo mi već ostvarili istorijski rezultat, a da smo u prvenstvu doživeli samo dva poraza, oba od Crvene zvezde, gde smo tri gola primili iz penala. Danas smo napadali, oni su se dobro branili i imali neke svoje šanse iz kontri. Mi smo promašivali i pogađali prečke, ada je Bondarenko u 17. minutu uspeo da postigne gol, sigurno je da bi meč imao sasvim drugačiji tok. Mi smo sada tu gde smo. Drugi smo i ne možemo ni gore, ali ni dole. U takvoj situaciji je teško motivisati igrače, a svi znamo da je svima nama već u glavama taj revanš sa Partizanom u Kupu. Ja mojim momcima ništa ne zameram na današnjoj partiji. Izgarali su se, borili se, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

Radovan Krivokapić, Vojvodina:

-Ja bih prvenstveno da Radničkom, mom drugu Lalatoviću i svima u Nišu čestitam na istorijskom uspehu i statusu vicešampiona Srbije. To je zaista veliki rezultat i možete svi da budete ponosni na činjenicu kakvog trenera imate. Radničkom želim puno uspeha i da ostvari sve svoje ciljeve. Što se tiče same utakmice, moram biti zadovoljan. Posle svega što nam se dešavalo u poslednje vreme, mi nismo mogli više od ovoga što smo pružili. Utakmica je bila kvalitetna i dinamična. Bili smo opredeljeni da budemo čvrsti u sredini i da ne dozvolimo protivniku da razvije svoju igru. Mislim da smo taktički stajali odlično danas i to je nešto što nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama. Radnički je imao inicijativu, bio je bolji, ali i mi smo imali svoje šanse preko kontri. Sve u svemu ovo je dobar rezultat za nas. Iako sam ja više puta ponavljao da Vojvodina nikada neće slaviti nerešen rezultat, kao što to mnogi rade protiv nas, moram ipak da kažem da je ovo danas bilosolidno. Nema euforije, okrećemo se narednoj utakmici i želimo da ovaj plej-of završimo na najbolji mogući način.


RADNIČKI - VOJVODINA 0:0 (0:0)

Stadion „Čairu“
Gledalaca oko 1 500
Sudija: Milan Ilić
Žuti kartoni: Đorđević (Radnički), Veselinović, Graovac, Mitošević, Devetak (Vojvodina)

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Pavkov, Crnomarković, Đorđević, Noma, Bondarenko, Stojanović (od 55. Nikodijević), Ranđelović (od 70. Čumić), Grbić (od 60. Petrović), Haskić.

VOJVODINA: Rockov, Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak, Graovac, Milojević (od 86. Stojković), Mitošević, Đurić, Zukić (od 90. Gojkov), Gajić (od 74. Đuričin).


Crvena zvezda 1 : 0 Mladost
Čukarički 3 : 0 Proleter
Radnički (N) 0 : 0 Vojvodina
Partizan 2 : 1 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 35 31 3 1 54
2 Radnički (N) 35 25 8 2 46
3 Čukarički 35 18 10 7 37
4 Partizan 35 18 9 8 36
5 Mladost 35 16 7 12 32
6 Napredak 35 12 11 12 27
7 Proleter 35 10 11 14 22
8 Vojvodina 35 10 10 15 21