XS
SM
MD
LG

Srpski derbi u Nisu u Balkan Super Ligi

Srpski derbi u Nišu između domaćeg Radničkog i prošlogodišnjeg finaliste Partizana u subotu 4. maja (16.00) otvoriće 2. kolo Balkan Super Lige u ragbiju 13. Treće izdanje regionalnog šampionata startovalo je početkom aprila, a Nišlije posle pobede u Sofiji protiv Lokomotive u 1. kolu sa dosta ambicija dočekuju vicešampiona Srbije.

Crno-beli su odložili svoj startni meč Grupe B, tako da će ovo za njih biti debi u novoj sezoni Balkan Super Lige, čiji su bili prvi osvajači pre dve godine. Gostovanje na Čairu dolazi u nezgodnom trenutku za Partizan, koji je eliminisan od drugoligaša Tašmajdana u Kupu Srbije pre dve nedelje, što Radničkom daje nadu da može do iznenađenja.

U 2. kolu Grupe A Prve lige Balkan Super Lige u nedelju 5. maja svoj prvi meč u novoj sezoni imaće i aktuelni šampion, Crvena zvezda koji u Atini gostuje Arisu (15.00). Crveno-beli su takođe odložili svoje gostovanje italijanskom Lignanu, dok je grčki prvak ubedljiv bio protiv Dorćola u 1. rundi (52:6).

Još jedan meč iz regionalnog šampionata na programu je ovog vikenda, takođe u nedelju 5. maja (15.00) u Grupi A Druge lige u Tirani istoimeni domaćin dočekuje tim Južne Regije iz Crne Gore. Posle pobede protiv Viteza u 1. kolu, albanski ragbisti imaju priliku da sa novim trijumfom osiguraju plasman u plej-of.

Istovremeno u Ragbi 13 federaciji Srbije održan je žreb za polufinale Kupa Srbije. U bprbi za finale 12. maja sastaće se Crvena zvezda i Tašmajdan, odnosno Morava Gepardi iz Leskovca i Radnički iz Niša.