XS
SM
MD
LG
29.04.2019 Administrator

Otvoren kamp "Real Madrid Fondacije" u Herceg Novom

Na terenima FK "Obilić Herceg Novi" danas je otvoren  kamp španskog fudbalskog velikana  „Real Madrid“ koji je okupio oko 150 dječaka i djevojčica.

U zajedničkoj organizaciji fondacija Real Madrid“ , kompanije „Carine“, kompanije "Be Free Fotball" i FK „Obilić Herceg Novi“ ,  a uz podršku Opštine Herceg Novi kamp će trajati do 3. maja 2019. Treninge će po uzrasnim kategorijama  voditi tri trenera iz „Real Madrida“ uz asistiranje trenera iz FK „Obilića HN“, Ralević Radovan, Mrdović Nikola i Vujičić Željko. Ovo je sjajna prilka da djeca nadograde svoje fudbalske vještine i  da osjete način rada, metodologiju i duh škole fudbala „Real Madrid“-a.

U ime predsjednika Opštine Herceg Novi, prisutne je pozdravila i obratila se savjetnica Opštine, Tamara Vujović:

„Veoma mi je važno i značajno što ste odabrali sport kao svoj način života. Sport nas uči timskom radu, porazima, taktici i važan je za fizički  i duhovni razvoj pojedinca. Opština Herceg Novi podržava  sportske aktivnosti, posebnoone gdje su uključena djeca. FK „Obilić HN“ se izdvaja po tome što njeguje ravnopravnost, ima i muške i ženske selekcije, što dokazuje da smo jednaki u svemu. Svim učesnicima želim uspješan kamp, da iskoristite  priliku i da najviše naučite od najboljih„

Ispred FK „Obilić Herceg Novi“  obratila se direktorica marketinga Milica Lučić zahvalivši se gospodinu Čedu Popoviću i kompaniji „Carine“, predstavnicima „Real Madrid Fondacije“ i kompaniji „Be Free Football“  koji su omogućili da se Herceg Novi  i FK „Obillić HN“ nađu na Evropskoj fudbalskoj mapi.  U svom obraćanju gđa Lučić je takođe pozdravila i zahvalila se komapaniji „Generation Adidas International“ i istakla da je ovo nastavak saradnje započete još prije par godina kampom „Real Madrid Fondacije“ u Podgorici i kampom u Dubrovniku i na kraju odlaskom djece iz FK „Obilić HN“, koji su prepoznati kao talenti i pozvani na kamp u  Santijago Bernabeu. Ovom prilikom čelnici FK„Obilić HN“ , direktor i predstavnik „Generation Adidas International“ razgovarali su o budućoj saradnji.  Ova kompanije zastupa 10 najvećih fudbalskih timova Evrope.

Kamp „Real Madrid Fondacije“ organizovan je za djecu uzrasta od 6 do 17 godina koja su podijeljena po starosnim kategorijama sa kojima  rade treneri španske akademije fudbala i svi učesnici će dobiti na poklon značku „Real Madrid“-a, opremu i diplomu o učestvovanju na kampu, a najtalentovanijoj djeci će biti uručen poziv da prisustvuju kampu u junu koji se organizuje u Santijagu Bernabeu.

Ovo je trenutno najveći sportski događaj za djecu koji je organizivan u Herceg Novom i organizatori su zadovoljni sa odzivom djece i ovo je ujedno i po brojnosti najveći kamp na Balkanu koji je do sada organizovan od strane „Real Madrid Fondacije“.