XS
SM
MD
LG

Da li to Bečejci nekome smetaju ili...

Kao da Bečej nije poželjna destinacija u prvoligaškom karavanu

Ne samo da su naneli najubedljiviji poraz Bečejcima, 1:5  jesenas kraj panonske „princeze“, nego su Žarkovci uzeli svih devet bodova u međusobnim susretima i u velikoj meri „kumuju“ što su momci sa Tise u brigama oko očuvanja prvoligaškog statusa. Sad je pitanje hoće li Bečejci imatimoći da to ponove protiv narednog rivala, Budućnosti iz Dobanovaca, i zadrže, bar, nadu da će ostavriti cilj.

- Ne mogu da zamerim igračima na iskazanoj borbenosti u Žarkovu, ali smo opet ostali praznih šaka. U jednom momentu je popustila koncentracija u defanzivnom aspektu i stigla nas je kazna, dok mi obećavajuće kontre nismo uspeli da završimo. Naravno, dok god postoji i promil nade ne odustajemo od borbe za opstanak. Naredne dve utakmice igramo pred našim navijačima i u tome vidimo šansu da se na kraju, ipak, radujemo ostvarenju cilja, ne napušta optimizam kormilara tiskog broda Dušana Bajića.

Isto razmišljaju i igrači. Nadaju se da će se uloženi trud na terenu valorizovati. Rukovodstvo, takođe, veruje da neće sve biti bačeno u obližnji muljeviti Veliki bački kanal.

Navijači, pak, zabrinuto vrte glavom. Ne bez razloga. Jer, od kako su u igri ključni bodovi u plej autu, izbile su izvesne sumnje u regularnost. Kao da je Bečej nepoželjna destinacija i iz utakmice u utakmicu se dešavaju sudijske greške na njihovu štetu. Igrom slučaja ili...

Protiv Novog Pazara u finišu utakmice nije dosuđen očigledan kazneni udarac posle saplitanja s leđa Tomčića, a protiv Borca je poništen predivan pogodak Avdića zbog navodnog ofsajda, što je kasnije snimak demantovao, ali je sve bilo kasno. Niko ne spori da je Žarkovo bilo bolji rival u nedelju po podne, ali je golman Živkov držao rezultat pod kontrolom. Međutim, snimak potvrđuje da su Bečejci opet oštećeni, jer je strelac jedinog gola bio u ofsajd situaciji prilikom primanja lopte.

Koliko su Bečejci imali korektno deljenje pravde u ligaškom delu, kad su bodovi vredeli upola manje, toliko sada nemaju, kada pobeda vredi zaista tri boda.                   


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16