XS
SM
MD
LG

EL: Hanga donio Barsi brejk, Real rutinski do 2-0

Košarkaši Barselone napravili su brejk u četvrtfinalu Evrolige. Oni su savladali u gostima Efes sa 74-42 te došli do 1-1 u seriji.

Foto: Evroliga

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. Izjednačena košarka u kojoj su i jedni i drugi imali dobrih momenata. Barsa je na kraju dobila prvi period sa 19-16. Barsa je i u drugom periodu uspjela kontrolisati ritam susreta i na odmor su otišli sa četiri poena prednosti. Treći period bio je najljepši dio ove utakmice. Najviše poena i sijaset dobrih poteza sa obje strane. Barsa je prednost sačuvala i sa +3 ušli su u poslednji period. I tu je vođena velika borba a sam meč riješen je u neizvjesnoj završnici. Hanga je pogodio za vodstvo Barse, Simon promašio trojku za Efes i to je bio kraj.

Hanga je predvodio Barsu sa 17 poena dok je najbolji na drugoj strani bio Larkin sa 18 poena  a Micić je dodao 15 poena.

Real je u drugom meču rutinski savladao Panatinaikos sa 78-63 za 2-0 vodstvo u pobjedama. Do pobjede ih je predvodio Kampaco sa 13 poena dok je Tomas predvodio goste sa 13 poena.