XS
SM
MD
LG

Nebojša Ivančević: Nastavak trke za utešnu nagradu !?

Nebojša Ivančević, foto: Sportin

Srpski fudbalski prvoligaši su konačno imali malu pauzu između dva kola. Pa tako i fudbaleri Inđije koji su iz dve utakmice, dva derbija izašli kao poraženi tim.

Na tim utakmicama protiv Javor-Matisa i TSC-a je na terenu bilo sve dobro osim rezultata. Igra, prilike, ali poslovična neefikasnost je uzela danak. Kratak period bez utakmica, a sutra sledi nova baveza.

O tom periodu iza kluba govori šef struke, Srđan Blagojević:

"Posle dužeg vremena, čini mi se imamo praktično dve nedelje, jednu celu pred Kragujevac i jednu celu pred Metalac. Posle toga opet ide sreda. Tako da smo imali malo više vremena i da se oporavimo od ovih predhodnih napora, pogotovo psiholoških. Jako zahtevne utakmice protiv Javora i TSC-a. I da radimo na usavršavanju nekih naših kvaliteta i otklanjanju nedostataka. Prijalo nam je to. Radimo ove nedelje, pripremamo se za ono što će možda biti i odlučujuće kada je borba za konačni plasman, na kraju ovog prvenstva u pitanju. Tako i posmatramo ove utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca i Metalca".

Upravo Radnički iz Kragujevca. Veliki rival. Rival kojeg dobro poznajete. Za sada rezultatski ove sezone ste bili vrlo uspešni protiv njih. No svaka utakmica je posebna priča ?

"Radnički iz Kragujevca. Iluzorno je pričati o imenu tog kluba. O tradiciji. Dosta kvalitetna ekipa, pre svega ofanzivno. Sa pojedincima koji imaju iskustvo i kvaliteta da mogu da reše utakmicu. Oni su predhodne utakmice igrali dosta dobro. Predhodnu nisu uspeli da pobede, Bežaniju. Pre toga jesu Sinđelić.

Primakli su se i oni i Metalac nama. Zahvaljujući pre svega ovim našim porazima, protiv dve prvoplasirane ekipe. Sada praktično dolazimo u tu situaciju da te dve utakmice odlučuju o konačnom plasmanu. Ja verujem u ovu ekipu, verujem u ove momke, verujem u ovo što radimo i što smo radili do sada. Potrebna nam je posebna energija. Posebna koncetracija sada u finišu. Poverenje, poštovanje onoga što radimo. I nadam se da će i publika u Inđiji to prepoznati, doći u većem broju i pomoći ovim momcima da ostvare dobar rezultat".

U zeleno belom timu posle dužeg vremena nema ozbiljnije povređenog igrača, sem Bastajića koji se žalio na povredu zgloba. Ipak se očekuje da će on biti na rspolaganju za predstojeću utakmicu. Kapiten tima Nemanja Bosančić se priključio timu posle dva preloma koja je zadobio u samo mesec dana razmaka. Očekuje se da će on biti spreman u potpunosti za najverovatnije baraž utakmice koje Inđinčane u maju očekuju.

Jedna od udarnih igli inđijskog prvoligaša je svakako Nebojša Ivančević. Ovaj brzi i u driblingu nepredvidivi napadač je vrlo često i igrač odluke. Na poslednje dve utakmice gol ga jednostavno nije hteo. Kako kažu sportisti, to se negde mora vratiti. Možda baš u naredne dve odlučujuće utakmice.

O Kragujevčanima ovako razmišlja Ivančević:

"Nakon dve teške utakmice i dva derbija, Javor u Ivanjici i Topola u Senti. Oba smo na žalost izgubili. Jednostavno težak udarac za nas. Jurili smo to mesto za visok plasman, prvo ili drugo mesto. Međutim nakon te dve utakmice od toga cilja smo se malo udaljili i svesno ulazimo da jurimo taj baraž. To treće mesto. Dolazi nam ekipa Kragujevca koju jako poštujemo. Ja poznajem dosta igrača iz Radničkog, sa nekima sam i igrao. Pomenuću i Vujasina, koji je bio kapiten ovde u Inđiji, jedan dobar igrač. Nadam se jednoj dobroj utakmici. Nadam se da ćemo je iskoristiti i da ćemo pobediti, odnosno uzeti tri boda".

Nebojša Ivančević je iskoristio priliku da pozove gledaoce i navijače Inđije na utakmicu protiv Radničkog. Posebno je istakao da im podrška sve brojnije publike na gradskom stadionu puno znači kako bi im pomogli da nastave da pobeđuju pred njima.

Dobra igra, visok plasman su najbolja pozivnica da se sutra na Gradskom stadionu okupi što više ljubitelja fudbala, a početak je poznat 16 časova.


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24