XS
SM
MD
LG

Portland bolji od Oklahome, Baksi i Hjuston rutinski

Košarkaši Portlanda savladali su Oklahomu sa 104-99 u prvoj utakmici četvrtfinala Zapada te su poveli sa 1-0.

Foto: SB Nation

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Portland je igrao sve bolje. Bili su izuzetnno dominantni u drugom dijelu prvog perioda te su ga dobili sa 39-25. OKC je u drugom periodu uhvatila ritam. Kroz dobru odbranu uspjeli su smanjiti zaostatak te su na poluvremenu bili na samo -6.

Treći period bio je prilično izjednačen. Portland je na momente uspjevao da ode na dvocifrenu prednost ali ipak nisu uspjeli da slome otpor rivala u ovom dijelu igre. Na kraju su dobili treći period sa 22-21 te su sa sedam poena prednosti ušli u poslednji period. Oklahoma je dala sve od sebe da dođe do preokreta. Trojkom Džordža uspjeli su prići na poen zaostatka. Međutim, u narednom napadu je na isti način odgovorio Lilard za +4 domaćih. Pokušavali su gosti i u samojn završnici doći do preokreta ali Portland je imao odgovor na sve.

Portland je do pobjede predvodio Lilard sa 30 poena, Mekolum je dodao 24 poena a sjajni Kanter imao je 20 poena i 18 skokova. Na drugoj strani najefikasniji bio Džordž sa 26 poena a Vestbruk je imao 24 poena te po deset skokova i asistencija. 

U ostalim utakmicama vidjeli smo ubjedljive pobjede domaćina. Milvoki je savladao Detroit sa 121-86. Janis je predvodio Bakse sa 24 poena i 17 skokova dok je goste predvodio Luk Kenard sa 21 poenom. Treba reći da za goste nije igrao Blejk Grifin.

Ubjedljivu pobjedu ostvario je i Hjuston. Oni su savladali Jutu sa 122-90. Do pobjede ih je predvodio Harden sa 26 poena i deset asistencija a na drugoj strani Gober je imao 21 poen i 12 skokova.