XS
SM
MD
LG

Spartak ŽK prvi meč u plej autu igra protiv Rada

Uprkos nizu od šest poslednjih pobeda  FK Spartak Ždrepčeva krv nije uspeo da se kvalifikuje u plej of, zbog slabijeg početka sezone. Nedostajalo je malo sportske sreće a nisu se poklopili ni rezultati ostalih ekipa. Subotičani takmičenje nastavljaju u plej autu a prvu utakmicu u nastavku prvenstva igraju protiv FK Rad, protivnik sa kojim su i završili regularni deo. 

Utakmica između Spartaka i Rada igra se u petak 12. aprila sa početkom od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Utakmicu je najavio šef stručnog štaba, Predrag Rogan – U pet dana dva puta se sastajemo protiv FK Rad. Pobedili smo ih u prošlom susretu kada je bilo izuzetno teško i negzodno zbog svih dešavanja na terenu.  Sastajemo se opet sa njima a svi znamo koliko je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom periodu, pogoto što se Rad pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa.

Ovo će biti sasvim jedna druga utakmica, mi smo u u prošlom susretu bili  pod opterećenjem jer smo znali da nas pobeda možda vodi u plej of. Sada je nova situacija, gde će moji igrači biti rasterećeniji i očekujem da pokažu da su se sa pravom nadali igranju u plej ofu. Rekao sam i ranije, sport uvek pruža mogućnost da se pokažete i potvrdite, mi to želimo u sutrašnjoj utakmici, da se vidi sa kakvim potencijalom i kvalitetom Spartak raspolaže.   

Prvotimac Dejan Đenić pored najave za narednu utakmicu osvrnuo se i n acelu dosadašnju sezonu – Zajedno sa šefom proveo sam jedno vreme u FK Rad i mislm da ih dobro poznaje. Ovo je nova prilika za njih, bodovi su se prepolovili i sigurno da će biti različita utakmice od pre par dana. Na nama ostaje da pokažemo ono što i jesmo poslednjih šest utakmica.

Svaka utakmice je novo dokazivanje i mi moramo da se potvrđujemo iz meča u meč. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, jer kada je bilo teško pre par dana mislim da su oni dali tu određenu energiju da pobedimo. Voleo bih da nastavimo taj pobednički niz, zabeležimo sedmu pobedu i da što pre obezbedimo opstanak. Za mene je ova sezona možda i najzanimljivija u karijeri. Počeli smo sa evropskom euforijom, gde smo ostvarili odličan rezultat, nakon čega je usledio neverovatan pad u formi da bi u poslednjih desetak utakmica jurili plej of koji nam je izmakao u poslednjem kolu. Zanimljiva sezona za Spartak i nadam se da će ovi mladi igrači narednoih sezona biti uspešni i napraviti jedan dobar rezultat za klub.         


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18