XS
SM
MD
LG

Bogataši finalisti ABA lige

Kako se bliži petak i početak košarkaškog spektakla između Crvene Zvezde i Budućnosti, tenzije rastu iz sata u sat. Dvije najkvalitetnije ekipe na Balkanu boriće se za jednu ulaznicu za Evroligu, za sledeću takmičarsku sezonu.

O rivalitetu i dešavanjima na terenu i van terena, bilo je puno riječi, a naša redakcija se potrudila da sazna koja ekipa ima veći budžet i ko je najplaćeniji igrač predstojećeg finala.

Jasno je da će crveno-beli imati ogromnu podršku sa tribina, možda čak i veću nego u majstorici polufinala, i da će publika biti „šesti igrač“ jasno je da sve mora da se riješi na terenu.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je na konferenciji za medije u utorak, da crveno-bele očekuju utakmice sa državnim projektom Crne Gore i ubjedljivo najskupljim timom ABA lige.

Naš portal je ekskluzivno saznao koliko novca je uprava Budućnosti izdvojila za igrački pogon ove sezone, ne računajući ulaganja u dvoranu „Morača“ za koju je potrošeno preko 5 miliona evra.

Prema brojkama, u koje je smo ekskluzivno imali uvid, najplaćeniji igrač Budućnosti je Koti Klark sa 650 hiljada evra neto, a među izuzetno skupim pojačanjima za prilike u regionu nalaze se Erl Klark, Noris Kol…

KK Budućnost VOLI takmičarska sezona 2018-2019

Noris Kol – 60.000 evra mjesečno (stigao u decembru 2018)
Edvin Džekson – 500.000 evra sezona
Koti Klark – 650.000 dolara sezona
Erl Klark – 450.000 evra sezona
Goga Bitadze – 20.000 mjesecno + obeštećenje Mega Bemaksu.
Zoran Nikolić – 15.000 evra mjesečno (12.000 evra plaća Budućnost od prelaska u Mega Bemaks)
Džejm Bel 27.000 evra mjesečno, preuzet ugovor iz Cedevite
Devin Vilijams 40.000 evra mjesečno
Nemanja Gordić 650.000 evra za dvije godine (300 + 350)
Nikola Ivanović 300.000 evra

Za braću Suada i Seada Šehovića, Barovića, Popovića, Ilića… nijesmo saznali za kije ugovore igraju, ali po košarkaškim „kuloarima“ je javna tajna da reprezentativci Crne Gore ne igraju za manje od 200.000 evra po sezoni.

Sa druge strane KK Crvena zvezda mts ovu sezonu igra sa ekipom od 15 igrača koji igraju za sumu od 2,4 miliona evra. Najveću platu ima Džo Regland koji igra za sumu od 310 hiljada evra za sezonu.

Budžeti ne igraju, ali gledajući individualni kvalitet ekipe Budućnosti i iznose igrača koji su angažovani, crnogorski tim ima veliku prednost. Da li će to pretočiti i u konačnu pobjedu saznaćemo uskoro!