XS
SM
MD
LG

Borac spreman za iznenađenje

Odbojkaši Borca odmjeriće u petak u dvorani Borik, sa početkom u 18 časova, snage sa ekipom brčanske Mladosti u prvoj utakmici polufinala plej-ofa za šampiona BiH.

Brčaci su dugogodišnji vladari odbojkaških terena u BiH; Mladost je osvojila pet posljednjih šampionata, a nedavno je stigla do šestog uzastopnog trofeja u kup-takmičenju. Do plasmana u polufinale ekipa iz Brčkog stigla je eliminisavši Modriču ukupnim rezultatom 2:0 u pobjedama, dok je Borac, podsjetimo, tek poslije majstorice eliminisao drugog brčanskog premijerligaša Jedinstvo.

– Druga utakmica, igrana u petak, bila je vrlo teška. Jedinstvo je odigralo veoma dobro, dok smo mi bili ispod svog nivoa, što se odrazilo na rezultat. Pri tome, treba reći da sam i ja odsutan jer sam na samo 4 sata prije početka utakmice dobio dijete. Međutim, u subotu smo se “dozvali pameti” i odigrali dosta korektnije, s tim da nisam zadovoljan određenim segmentima igre, ali važna je pobjeda. U petak igramo protiv Mladosti, koja je favorit, ali ćemo se truditi da damo svoj maksimum i mislim da možemo da ih iznenadimo – rekao je trener odbojkaša Borca Mišo Marjanović za naš portal.

Druga utakmica biće igrana u Brčkom, gdje će se odigrati i eventualni treći meč.