XS
SM
MD
LG

Zvezdini hokejaši prvaci fantomskog Državnog prvenstva

Crvena zvezda je šampion države!?!?

Sedmi put u svojoj istoriji hokejaši Crvene zvezde postali su prvaci države. Ipak, ovaj put prvaci su fantomskog prvenstva kojeg doslovno nije ni bilo. Farsa je mogla da bude i veća jer smo danas dobili najavu da pehara neće biti (jer nije spreman), ali su se čelnici Saveza ipak nekako snašli i obezbedili pehar kako ne bi pukla neviđena bruka.

Naime, kao što smo tokom cele sezone pisali, Savez za hokej na ledu Srbije nije ove sezone uspeo da obezbedi normlne uslove da se odigra Državno prvenstvo Srbije. Nedostatak kvoruma od 4 ekipe doveo je do toga da se pokušalo uključiti dve veteranske ekipe koje su trebale svoje polufinalne utakmice odigrati sa Zvezdom i Vojvodinom, ali je i taj pokušaj propalo.

A onda je kao grom iz vedra neba, 5. marta, odjeknula vest na portalu HK Vojvodine da se u sredu (6. marta) igra utakmica za prvaka države. Prvo smo kontaktirali ljude iz Zvezde, ali doslovno niko od njih nije ništa znao. Svi su bili u čudu jer do njih nije došla nikakva zvanična vest ni od zvaničnika Saveza, ni od ljudi iz Vojvodine. Posle toga smo kontaktirali ljude iz Saveza od kojih smo dobili informaciju da ni oni ništa ne znaju o ovome, ali da je to jedino moguće rešenje. U tom razgovoru smo saznali da će predsednik Saveza, Marko Milovanović, biti u Novom Sadu, ali da pehara neće biti (pehar, kao što već napisasmo je ipak nekako bio obezbeđen u međuvremenu).

Postavlja se pitanje ko ovde u domaćem hokeju donosi odluke i kako. Mi smo stekli utisak da se danas i večeras, negde na putu ka Novom Sadu, odlučuje definitivno šta će da se desi i da li će Zvezda biti, ili ne, prvak države. Koja lakrdija, dragi naši ljubitelji hokeja i navijači Crvene zvezde. I onda se posle ovakve farse neko još i pita zašto smo svo ovo vreme pisali (a bili smo doslovno jedini) o stanju u hokeju i potrebama da dođe do promena i to radikalnih. Setite se da smo u tome imali podršku skoro svih bivših i sadašnjih igrača i funkcionera koji su iole normalno, zdravim umom i bistrom glavom, razmišljali. Nije se tu niko delio na zvezdaše, partizanovce, spartakovce itd. Skoro svi su, od reda, stali nasuprot onoga kako Savez radi.

Da završimo o ovoj lakrdiji. Poštovani Saveze i svi vi koji u njemu radite, niko nema ništa lično protiv vas. Vaše ljudske karakteristike ne možemo i nećemo da procenjujemo, ali ono što radite i kako radite, to hoćemo i to nam je dužnost. Moguće je da smo u nekim stvarima i grešili, ali kada samo uzmemo u obzir koliko je bivših i sadašnjih igrača i funkcionera (što javno, što tajno) stalo uz nas i naše komentare oko svega što se dešava u hokeju na ledu u državi Srbiji, onda znamo da smo bili i ostali na pravom putu i da smo pisali stvari koje su se doticale same srži. To što drugi nisu imali petlje da pišu, neka ide na njihovu dušu. Ovim večeras ste pokazali da više nije ni pet, ni minut do dvanaest, nego da je dvanaest sati već odavno prošlo!

Izvor: czbgtv.com