XS
SM
MD
LG

Na pobedu protiv TAŠ-a

Nastavak prvenstvene trke Prve A lige u vaterpolu startuje u subotu, 26. januara, kada se igra poslednje kolo prvog kruga. Rival Bečejcima je beogradska ekipa TAŠ, a utakmica se igra u plivalištu zatvorenog bazena „hrama sportova“ kraj Tise od 20 sati.

Bečejci se nadaju pobedi protiv beogradskog TAŠ-a

Imajući u vidu položaj na tabeli, ovo je ključna utakmica za mladiće sa Tise. Pobede li, postoji nada da mogu da se uključe u borbu za, bar, treće mesto koje, kao prva dva, vodi u Super ligu. U protivnom, sve šanse za ostvarenje tog cilja prolongiraju se za narednu sezonu.

- Upravo tako. Da nesreća bude veća, završni deo priprema za nastavak sezone nismo odradili kako smo planirali. Razlog menjanja kursa rada su izostanci igrača zbog bolesti. Vladimir Korovoljev je odsutan mesec dana, Stefan Naćuk se uključio u rad pre dva dana, ostale je, po pravilu, bolest izbacivala iz stroja po nekoliko dana. Bez obzira na taj hendikep, optimista sam pred subotnju utakmicu i nadam se da ćemo smoći snage da, posle dužeg vremena, upišemo pobedu, ne napušta optimizan trenera Bečejaca Gorana Krstonošića.

Sve u svemu, medicinska služba će imati uticaja na sastav ekipe, ali se očekuje da mladići koji navuku bele kapice na glave daju maksimum u vodi. Bude li podrške za tribina, a nema razloga da tako ne bude, biće im lakše da, najzad, ove sezone pobede jednu beogradsku ekipu.

Podsećanja radi, Bečejci su dobro startovali i pobedili u Obrenovcu TENT (14:9), zatim kod kuće novosadski Dunav (12:4), a onda su stigli „potopi“ od beogradskih ekipa. Prvo su izgubili na gostovanju od Starog Grada (6:9), pa kod kuće od Zemuna (6:8) i onda u Beogradu protiv istoimene ekipe (8:13) i od Banjice (12:18).

Uskoro bi trebalo da dođe do promene u rukovodstvu kluba. Aktuelnom predsediku Goranu Krstonošiću ističe mandat i kako je, u međuvremenu, stekao trenersku licencu i preuzeo obavezu šefa stručnog štaba, očekuje se da će rukovođenje klubom prepustiti drugome. O tom, potom.

Istovremeno, nije na odmet informacija da će iduće godine biti obeležen vredan jubilej, sedam decenija igranja vaterpola u Bečeju. Za tu priliku u klubu planiraju feštu kakva odgovara najuspešnijem bečejskom sportskom kolektivu svih vremena. Tim povodom je već napisana monografija kluba iza koje stoji PVK Bečej. Publikacija koja je nedavno promovisana kao monografija kluba je, u stvari, samo deo građe za buduću monografiju i nije sastavni deo obeležavanja jubileja PVK Bečej. Monografija naslova „Od kanala do evropskog vladara“ sa preko 500 fotogradija iz života kluba od prvog zaveslaja do današnjih dana biće predstavljena i puštena u prodaju tokom leta 2020. godine u sklopu sveobuhvatne fešte.


14 .kolo Prva A liga
Banjica 11 : 11 Stari Grad
TENT 6 : 14 Beograd
Dunav 3 : 9 Zemun
Taš 10 : 7 Bečej
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 14 12 1 1 37
2 Stari Grad 14 11 2 1 35
3 Beograd 14 8 0 6 24
4 Bečej 14 7 0 7 21
5 Taš 14 7 0 7 21
6 Banjica 14 5 2 7 17
7 Dunav 14 2 0 12 6
8 TENT 14 1 1 12 4