XS
SM
MD
LG

Valjevci slavili protiv Lozničana na startu Bokserske lige

 

Posle petnaest godina, na spektakularan način je u četvrtak uveče, započela bokserska liga Srbije, koju su mnogi ljubitelji ove plemenite veštine sa nestrpljenjem iščekivali.
U derbiju prvog kola u Valjevu, uz televizijski prenos, domaći Metalac bio je bolji rival od Loznice i pobedio 12:4.
U hali Student ispunjenoj do poslednjeg mesta vodile su se žestoke borbe  u ringu, borci se nisu štedeli, a na kraju je domaća ekipa imala više sreće da se raduje.
Najveća borba vodila se u okršaju teškaša Gearda Ajetovića i Petra Prokića. Od samog početka meča nametnuli su razoran tempo, nisu se štedeli ni jednog sekunda, na kraju iz velike bitke kao pobednik je sudijskim preglasavanjem  izašao Ajetović.
U sudaru srednjaša Nikola Živanović (Metalac) i Stefan Panić (Loznica) do slavlja je došao bokser gostujućeg tima nokautom.  Poene za Lozničane osvojio je i Vladan Babić u superteškoj, kome se Ćurčić predao na početku borbe. 
U preostalim borbama slavili su domaći bokseri. Janjić je savladao Boljkovca prekidom u trećoj rundi. Gavrilović je prekidom slomio otpor Jankovića u prvoj rundi. Grmuša je dobio Šaćirija na poene jednoglasnom odlukom sudija.
Stanojević je dobio Pahlu predajom na početku meča, a Milovac Milovanovića bez borbe.  
BK Metalac (Valjevo) – BK Loznica (Loznica) 12:4 
kategorija 56 kg Dušan Janjić – Nikola Boljkovac 2:0, 60kg Nemanja Gavrilović – Miloš Janković 2:0, 64kg Damjan Grmuša – Sebastijan Šaćiri 2:0, 69kg Lazar Stanojević – Miloš Pahla 2:0, 75kg Nikola Živanović – Stefan Panić 0:2, 81kg Saša Milovac – Marko Jovanović 2:0, 91kg Geard Ajetović – Petar Prokić 2:0, preko 91kg Aleksandar Ćurčić – Vladan Babić 0:2.
Gost na derbiju u Valjevu, bio je Semiz Pinja Aličić koji je pre tri dana osvojio zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu za juniore (bantam kategorija), održanom u ruskom gradu Anapa.
Pored ovog meča u prvom kolu u nedelju 21. oktobra sastaće se:  Naissus Niš - Radnički  Beograd od 14 časova i Vojvodina Novi Sad - Radnički Kragujevac od 18 časova.
Bokserski savez Srbije saopštio je  da će se takmičenje odvijati po dvokružnom sistemu, a biće održano deset kola. 
Svaki derbi kola biće emitovan u direktnom televizijskom prenosu na Areni sport, a kvalitet će pored najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl.

Foto: Bokserski savez Srbije