XS
SM
MD
LG

Najava uzbudljivog vikenda

Nastavlja se takmičenje u okviru Regionalnog klupskog Prvenstva. RK Partizan će u nedelju 30. septembra gostovati RK Čeliku u Zenici. Utakmica će se odigrati na stadionu Kamberovića polje sa početkom u 13:00h. Proteklog vikenda Zeničani su gostovali Građevinarrima u Beogradu i u interesantnoj utakmici izgubili 39-31, tako da će u ovoj utakmici ići na pobedu na domaćem terenu. Sa druge strane Partizanu će ova utakmica biti veliki izazov pošto su u dosadašnjem delu sezone nepobedivi. U svakom slučaju nas čeka zanimljiva i neizvesna utakmica.

U okviru B grupe Prvenstva Srbije za seniore u Loznici se na stadionu Lagator igra utakmica RK Loznica-GRK Vršac. Utakmica je na programu u nedelju 30. septembra sa početkom u 14:00h. Lozničani ovom utakmicom startuju jesenji deo Prvenstva i nadaju se prvoj pobedi. Vrščani su nakon poraza od Vojvodine sabrali redove i nadaju se dobroj igri na gostovanju. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje ragbi sporta da dođu i provedu ugodno ragbi popodne u Loznici.

U subotu 29. septembra na stadionu FK Vojlovica u Pančevu se održava 2. turnir Prvenstva Srbije za U18 juniore. Početak turnira je zakazan za 11:30h. Juniorima je ovo primijerno predstavljanje ove jeseni jer je 1. turnir odložen. Na turniru će nastupiti RK Pobednik, RK Panonija i domaćin RK Dinamo 1954. Nakon nekoliko godina opet imamo tri ekipe u juniorskoj konkurenciji, tako da očekujemo dosta interesantnih utakmica, a nadamo se i neizvesnih. Ovo je idealna prilika za sve ljubitelje sporta sa jajastom loptom u Pančevu da dođu i uživaju u potezima mladih ragbista.

Svoj premijerni nastup ovog vikenda imaju i U14 pioniri koji će nastupiti na 1. turniru Prvenstva Srbije. Ove godine se očekuje veoma interesantno i neizvesno takmičenje jer veliki broj ekipa pretenduje na najviši plasman. Za takmičenje su se prijavili BRK Crvena Zvezda, RK Partizan, RK Pobednik, RK Dinamo 1954, RK Borac, RK Zmajevi i RK Loznica. Ukupno se igraju tri turnira u okviru Prvenstva, nakon kojih se sabiraju bodovi i određuje konačni plasman. Prvi turnir je zakazan za nedelju 30. septembra, igraće se na stadionu Kralj Petar I, sa početkom u 15:00h. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje ragbi sporta da podrže mlade nade ragbija.

Izvor:rugbyserbia.com