XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Žolt Der peti, Stević i Stanković u prvih deset na trci "Oko Grčke"

Odličan start srpskih biciklista na trci „Oko Grčke“. Žolt Der, reprezentativac kragujevačkog Radničkog  je prvu etapu od Janjine do Preveze od 149 km završio na odličnom petom mestu i za malo su mu izmakli prvi olimpijski bodovi u sezonu koje dobijaju prva trojica u etapi! Među prvih 15 etapu su završili i Jovan zekavica na desetom, Ivan Stević (oboica iz Partizan „Pauer muva“ na 11. i Marko Stanković reprezentativac Metalca na 15. mestu svi u vremenu pobednika.
- Veoma sam zadovoljan kako su vozili u provoj etapi – kaže selektor Radiša Čubrić.- Bili su borbeni i vozači reprezentacije, ali i Partizan „Pauer muva“. Mnogo se lepog čulo o dvojici naših takmičara Esadu Hasanoviću iz Partizan „Pauer muva“ i Gaboru Kasi mladom biciklisti subotičkog Spartaka iz turskog tima Manisa spor. Bili su u begu skoro 100 km, ali su ulovljeni na tri kilometra do cilja.  Nadam se dobrim rezultatima i u nastavku. Trka  je odično organizovana, sa vrhunskim smeštajem i sa dobrom konkurencijom 20 ekipa iz deset zemalja – četiri iz Grčke, po dve iz Austrije, Nemačke, Holandije, Rumunije, Turske i Srbije, po jedna iz  Francuske, Hong Konga, Italije i  Crne Gore.

Pobedio je Nemac Tino Tomel iz ekipe NST koji je stazu prešao za 3:31,30 časova. Plasman srpskih biciklista: 5. Der, 10. Zekvica, 11. Stević,. 15. Stanković, 43. Hasanović, 46, Kasa, 55. Nebojša Jovanović (Parizan „Pauer muv“), 67. Predrag Prokić (reprezentacija), 71. Dragan Spasić (Partizan „Pauer muv“), 73. Aleksndar Milivojević – svi u vremenu pobednika, 99. Dejan Marić (obojica reprezentacija) + 1,05 minuta,,105. Haralamios Kastrantas (Partizan „Pauer muv“) +3,05 minuta itd. Druga etapa se vozi u dva dela. Pre podne je hronometar na 20 km, po podne drumska trka od 118 km. Trka „Oko Grčke“ ima ukupno pet etapa i oko 650 km i cilj je 17. aprila u Atini.
U reprezentaciji Srbije su Žolt Der, Predrag Prokić, Goran Šmelcerović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

Direktor crno belih Branko Banović i sportski direktor Dušan Banović, u Grčkoj imaju na raspolaganju vozače Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Dragana Spasića, Jovana Zekavicu, Nebojšu Jovanovića i Haralamposa Kastrantasa (Grčka).