XS
SM
MD
LG

Počela sportska 2018. godina u pećinačkoj opštini

 

Dokazivanje stonotenisera i šahista

 

   Sportski savez „Razvoj sportova“ započeo je „sportsku“ 2018. godinu organizacijom izuzetno masovnih i zanimljivih takmičenja. U popodnevnim satima, u sportskoj hali u Donjem Tovarniku , organizovan je, najpre, turnir u stonom tenisu, koji je okupio 30 takmičara iz pećinačke opštine, a nešto kasnije u sali Doma kulture, započeo je turnir u ubrzanom šahu, sa 18 takmičara.

  - Organizacija masovnih takmičenja, praktično pod geslom „Sport za sve“ i dalje je jedan od prioriteta lokalne samouprave – istakao je Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza, prilikom otvaranja – Nikada nismo imali ovoliko učesnika u seniorskoj konkurenciji. I dalje ćemo se truditi da pružamo svima da se iskažu na sportskom planu. Stoni tenis je veoma popularan, što pokazuje ovoliki broj učesnika. Sve ćemo učiniti da stvorimo što širu bazu za ovaj sport, a da sledeće turnire podignemo na još viši nivo.

  U prvoj fazi takmičenja, učesnici su bili podeljeni u tri grupe, sa po deset učesnika. Nakon višečasovnog razigravanja po grupama (svako sa svakim), u drugi krug takmičenja, plasirala su se po dvojica najboljih i dva najuspešnija trećeplasirana stonotenisera. Rezultati četvrtine finala: Popović – Pantić 1:2, Vračević – Živanović 0:2, Ristović – Sofrenić 2:0 i Maksimov ić – Radosavljević 1:2; polufinale, Ristović – Pantić 3:1 i Živanović – Radosavljević 3:0; finale, Mirko Ristović (Šimanovci) – Srđan Živanović (Deč) 3:1; za 3. mesto, Darko Pantić (Donji Tovarnik) – Goran Radosavljević (Šimanovci) 3:0. Nagrade stonoteniserima koji su osvojili prva četiri mesta, uručio je Siniša Đokič, presednik Sportskog saveza.

Povlačenjem prvog poteza u partiji Vasić – Radaković, Tomislav Ćirković (direktor JU Sportski centar), otvorio je zvanično šahovski turnir.

- Nadamo se da će šahovski Božićni turnir postati tradicionalan – izjavio je prilikom otvaranja turnira Ćirković – Šah je u našoj sredini izuzetno popularan, što na najbolji način pokazuju rezultati iz prošle godine. Turniri su vrlo masovni, a Šahovski klub Šimanovci su se plasirali u viši rang. Šimanovčani ove godine slave vredan jubilej – 25 godina postojanja i mi ćemo se potruditi da im, na svaki način, pomognemo. U svakom slučaju, šah će opstati i biće podignut na još viši nivo.

  Nakon sedam odigranih kola, učinak šahista je bio sledeći: Božidar Jovanović (Prhovo), 5,5; Slobodan Šubić (Golubinci), Dejan Kačarević (Prhovo) Spaso Ristivojević (Šimanovci) i Lazar Pešterac (Šimanovci) 5; Živko Radivojević (Šimanovci), Živko Petrović (Donji Tovarnik), Lazar Babić (Sremski Mihaljevci) i Sava Kostić (Sremski Mihaljevci) po 4; Miroslav Gudović (Donji Tovarnik) i Spasoje Radaković (Donji Tovarnik) 3,5; Zoran Vukov (Pećinci), . Dejan Jovanović (Prhovo) i Zoran Duduk (Deč) po 3; Vladimir Šarić (Šimanovci) 2,5; Radovan Vasić (Donji Tovarnik) i Nemanja Duduk (Deč) po 1,5 i Dragan Vasić (Donji Tovarnik) bez poena.

  Tomislav Ćirković je uručio pehare prvoj trojici učesnika, kao i najboljem omladinci Spasi Ristivojeviću.

 

 

Turnir stonotenisera

Božićni turnir u šahu