XS
SM
MD
LG

Bačka Palanka: Jačamo rukomet, BP Lavovi su na pravom putu!

Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka, bio je domaćin sastanka na kom su prisustvovali Slobodan Višekruna, generalni sekretar RSV, Vladimir Knežić, predsednik takmičarske komisije RSV, Jelena Permoser i Dragan Jović, predstavnici rukometnog kluba "Lavovi BP" i Darko Božović, direktor sportsko-rekreativnog centra "Tikvara".

Foto: RSV

Tokom sastanka su razmenjena iskustva i razgovaaralo se o problemima sa kojima se susreće sport na lokalu. Tokom naredne godine predviđeno je i puštanje u rad sportske hale u Gajdobri, mestu koje je iznedrilo mnoga rukometna imena.

"Trudimo se što više možemo da pomognemo sportu. Bačka Palanka je prepoznatljiva u Srbiji, ali i u Evropi po rukometu i po kajaku. Ja sam bio fudbaler i drago mi je što FK "Bačka" sada igra Super ligu, ali mi to ne možemo u potpunosti da ispratimo, jer su troškovi previsoki za naše uslove, iako smo i tu u poslednje dve godine izdvojili značajna sredstva za postavljanje kvalitetnih reflektora na fudbalski stadion. Ono što nam dosta otežava stvari jeste nedostatak sredstava. LJudi većinom imaju predstavu da je budžet naše opštine dosta veći, jer znaju da smo velika opština sa 17 naseljenih mesta i veoma jakom privredom, ali to je potpuno suprotno. Razlog tome leži u činjenici da su sedišta skoro svih kompanija u Novom Sadu i Beogradu, pa se to i te kako reflektuje na prihodnu stranu budžeta. I pored toga, trudimo se da izdvojimo korektna sredstva za sport, a rukomet je imao i uvek će imati našu pomoć. Rukometni lub "Lavovi BP" radi izuzetno dobro i kvalitetno i mi to veoma dobro znamo. Pored prve ekipe, koja je na korak od ulaska u Super B ligu, izuzetno smo ponosni na mlađe kategorije ovog kluba, jer iz godine u godinu postižu veoma zapažene uspehe i na nivou Vojvodine, ali i na državnom nivou. Nama i jeste cilj da za naše klubove nastupaju Palančani, što u ovom klubu i te kako jeste situacija", izneo je svoje viđenje stavri predsednik Opštine.

Jelena Permoser i Dragan Jović su istakli da sa lokalnom samoupravom klub ima veoma dobre odnose i saradnju i da su svesni da su sredstva, kojim raspolaže Opština dosta mala, ali da su uvek nailazili na razumevanje i pomoć.

Višekruna je u kratkim crtama istakao: "Iznenađen sam činjenicom da budžet Bačke Palanke nije veći, ali šta je - tu je. Najvažniji je iskren i partnerski odnos kluba i lokalne samouprave i zajedničko kreiranje planova. Raduje me što je i predsednik svestan da je rad u ovom klubu kvalitetan i da će nastaviti da ih podržava i izlazi im u susret. Ono što me ne raduje i zbog čega nisam srećan je činjenica da u Palanci trenutno nema ženske ekipe, a godinama je to bila tradicija, pa apelujem i na lokalnu samoupravu, ali i na sve rukometne radnike da učine nešto po tom pitanju i da omoguće i devojčicama da, kroz trening, osete čari rukometa. Slažem se sa predsednikom, kada priča o prepoznatljivosti Palanke po rukometu, jer su Šešum, Vujin, Marković, Prodanović i Beljanski i sada na širem spisku, a pre samo pet godina su upravo svi nabrojani osvojili evropsko srebro sa reprezentacijom Srbije".

Foto: RSV

Pored navedenoog, razgovaralo se i o stručnom usavršavanju trenera, ali i školovanju novih trenerskih kadrova, kao i o načinu sufinansiranja sporta na teritoiji opštine Bačka Palanka.


22 .kolo Prva liga Sever
Srem SM 30 : 40 Mladost TSK
Apatin 25 : 28 Sivac 69
Dolovo 24 : 30 Jabuka
Banatski Karlovac 36 : 28 Mladost (V)
Crvena zvezda 47 : 37 Hercegovina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lavovi BP 20 17 1 2 35
2 Jabuka 20 16 1 3 33
3 Sivac 69 20 15 2 3 32
4 Apatin 20 12 0 8 24
5 Mladost TSK 20 9 2 9 20
6 Crvena zvezda 20 10 0 10 20
7 Hercegovina 20 9 2 9 20
8 Dolovo 20 6 3 11 15
9 Banatski Karlovac 20 5 3 12 13
10 Mladost (V) 20 3 0 17 6
11 Srem SM 20 1 0 19 2