XS
SM
MD
LG

"Musketarima" nova lekcija od Pazovčana

Da nisu slučajno pobedili u drugm delu sezone Ribnicu kraj Ibra, odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove su pokazali na startu četvrtfinalne plej of serije. Pred oko 400 gledalaca puleni Željka Vukelića su posle pravog maratona i bolje igre u posednjem setu stigli do brejka koji ih jednom nogom vodi među četiri najbolje ekipe u državi. Gosti su počeli bolje, do tehničkog tajm auta dozvolili su domaćinu samo jedno vođstvo 8-7,a Pajić i društvo su uglavnom održavali dva poena prednosti. Ipak, od prvog predaha u ovom setu domaći su se razmahali, uspeli su da ponovo pređu u vođstvo, a kada je Ćosić blokom doneo vođstvo 18-16 usledio je tajm aut sa klupe Jedinstva. Posle još jednog bloka "musketara", kada je Ilić sprečio napad Roljića, usledio je novi predah sa klupe Sremaca,a Ribnica je imala vođstvo 20-17. Ništa nije pomoglo, Ribnica je završnicu seta odigrala na krilima razigranog Okošanovića, stigla do pet set lopti,a iskoristila treću za konačnih 25-21.

Jedinstvo je mnogo bolje počelo drugi set. Nekoliko grešaka Okošanovića u napadu i na semaforu je zasijalo 2-5 što je bio signal Bošku Mačužiću da zatraži prvi tajm aut na meču. Nije to mnogo pomoglo, jer je na tehničkom tajm autu gost imao tri poena prednosti 9-12 zahvaljujući odličnom Roljiću u napadu i odličnoj igri u polju Jovanovića i Majstorovića. Gosti su do kraja seta rutinski održavali prednost, od četiri set lopte iskoristili drugu za konačnih 21-25 i izjednačenje u meču 1-1.

Sa dva odlična bloka domaćin je otvorio treći set, ali su gosti uzvratili na isti način i rezultatska klackalica je prekinuta tajm autom gostiju posle dve vezana poena "musketara" i vođstva od 9-8. Na tehničkom tajm autu Ribnica je imala vođstvo od 12-10, ali su nešto kasnije Okošanović i društvo otišli na kapitalnih 18-13 što je nateralo Pazovčane za novim predahom. Ribnica je do kraja seta razgalila dušu navijača, igral kao u najboljim danima i goste ostavila na samo 16 poena.

Rešenost domaćih da ne igraju još jedan maraton bila je vidljiva u četvrtom setu. Odličan servis, dobar blok i do tehničkog tajm auta Kraljevčani su stekli tri poena prednosti,a gosti iskoristili jedan tajm aut i izvršili dve izmene. Ali, Jedinstvo nije želelo da potpiše predaju, tražio je Željko Vukelić pravu postavu i počeli su gosti d ase polako vraćaju u igru. Servisi Micića su razneli prijem domaćih i nedugo zatim na semaforu je stajalo 16-17. To je bio tek početak serije gostiju koji su furiozno dobili četvrti set 18-25. Za Ribnicu je sledio novi taj brek, u deset poslednjih prvenstvenih mečeva "musketari" su osam puta igrali maraton od pet setova.

Jedinstvo je sjajno otvorilo peti set vođstvom od 0-4, a na servise Vilimanovića domaći su uzvratili sa tri vezana poena. Usledila je veoma neizvesna igra, poen klackalica da bi "musketari" uz podršku sa tribina stigli do izjednačenja 9-9. Ipak, gosti su prvi došli do dve meč lopte i odmah prvu as servisom Roljića iskoristili i poveli u seriji 0-1.

RIBNICA - JEDINSTVO (SP) 2 - 3 (25-21, 21-25, 25-16, 18-25, 12-15)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 400 Sudije: I. Miljković i P. Balandžić (Beograd)

RIBNICA: Ilić 10 (2 bl, 2 as, 2 gr), Nenadić 12 (3 bl, 3 sg, 3 gr), Sl. Milovanović 2 , Okošanović 23 (2 bl, 13 gr), Ćosić 16 (2 bl), Vilimanović 8 (5 as, 2 bl), Močić (libero), Marković, St. Milovanović 1, Stefanović, Paunović, Savić (libero 2) Trener: B. Mačužić

JEDINSTVO (SP): Milić 9 (2 bl, 2 as 3gr), Radišić 2, Jovanović 12 (2 bl), Pajić 15 (4 sg, 3 bl), Matijašević 8 (3 sg), Roljić 15 (3 bl, 1 as), Majstorović (libero), Radivojević, Pešut 3, Micić11 (4 as), Paravinja  Trener: Ž. Vukelić