XS
SM
MD
LG

Juniori Srbije u maju u Oslu

Juniorska ragbi 13 reprezentacija Srbije (igrači starosti do 18 godina) odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Norveške 7. maja ove godine u Oslu. To je epilog seminara Evropske ragbi liga Federacije (RLEF) čiji je domaćin 11. i 12. februara u Oslu bila Ragbi liga federacija Norveške a na kojem je učestvovao generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak.

Manak je sa domaćinima dogovorio gostovanje ekipe selektora Admira Hadžića kojima će to biti dobra provera za gust raspored tokom leta gde se u centru pažnje nalazi Trofej Beograda. Naša federacija će biti domaćin ovog prestižnog turnira u Beogradu 8. i 9. jula ove godine, pa će Hadžić u Norveškoj moći da testira formu potencijalnih reprezentativaca.

Generalni sekretar R13FS takođe je dogovorio dalju saradnju sa norveškom federacijom koja je osnovana 2008. godine, pa se ubuduće može očekivati odigravanje prijateljskih mečeva još nekih nacionalnih selekcija, pa i klubova. Inače, sam Seminar nivoa 1. okupio je jaku ekipu instruktora RLEF među kojima su bili Dejv Hanter, Ajzak Šmit i Džošua Hornbi. Ekspediciju Evropske ragbi liga federacije predvodio je menadžer za trenere Martin Krik.