XS
SM
MD
LG

Trke dronova od novembra na Eurosportu
  • Trke dronova predstavljaju ključni deo Eurosportove strategije u prikazivanju inovativnog sportskog sadržaja
  • DR1 trke će biti emitovane u 70 zemalja širom Evrope i pacifičke Azije
  • Eurosport ekskluzivni distributivni partner DR1 takmičenja

 

 

Ponedeljak, 17. oktobar - U cilju pružanja što zanimljivijeg i inovativnijeg sadržaja ljubiteljima sporta, Eurosport je najavio saradnju sa organizacijom DR1 Racing, organizatorom najpoznatijih međunarodnih trka dronova. Eurosport će ekskluzivno prenositi trke dronova u 70 zemalja širom Evrope i pacifičke Azije.

 

Prva epizoda DR1 trke iz Los Anđelesa biće emitovana na Eurosportu 1 u utorak, 8. novembra u 23 časa.


Trke dronova, u kojima takmičari daljinski upravljaju svojim letelicama kroz prepreke što je brže moguće, odražavaju trenutne napore i inovativnu strategiju Eurosporta da u svoj program uključi savremene sportske sadržaje koji će zadovoljiti potrebe različitih demografskih grupa. 

 

Eurosport će sledeće godine prenositi tri dodatne trkačke serije, uključujući DR1 šampionat koji će biti održan 2017. godine i DR1 Micro serije. Najposećeniji sportski sajt u Evropi, eurosport.com,  takođe će prenositi brojne događaje i dodatne video sadržaje, kao i intervjue sa najtalentovanijim i najsmelijim pilotima dronova na svetu.

 

Eurosport će, takođe, zastupati interese DR1 globalno (izuzev na području SAD-a).


Zvezde kao što su Amerikanac Tomi “Ummagawd” Tabajia, Luk “BanniUK” Banister iz Velike Britanije i Australijanac Čad “FinalGlideAUS” Novak samo su neki od pilota koji su trke bespilotnih letelica podigli na viši nivo. Veliki broj elitnih takmičarskih timova širom sveta boriće se za titulu svetskog šampiona na DR1 šampionatu.

 

Direktor Eurosporta, Peter Huton je izjavio: “Eurosport je u stalnoj potrazi za inovativnim sadržajima i verujemo da će nove tehnologije u sportu omogućiti fanovima veće angažovanje u sportske aktivnosti. Fascinantno je u kojoj meri raste popularnost eSportova, a način na koji trke dronova kombinuju nove tehnologije sa tradicionalnim sportskim takmičenjem je veoma zanimljiv.”

 

“Radujemo se saradnji sa organizacijom DR1, jer ćemo na ovaj način fanovima pružiti šansu da prate nove i uzbudljive sportske događaje na svim Eurosportovim platformama.”

 

Bred Fokshoven, osnivač organizacije DR1 Racing, je rekao: “Uzbuđeni smo što nam je pružena prilika da tako širokoj publici, kao što je Eurosportova, približimo sport koji kombinuje Formulu 1, NASCAR i eGaming.”

 

“Eurosport je pokazao ne samo zainteresovanost da prenosi trke dronova širom svojih kanala, već i da igra glavnu ulogu u promociji ovog sporta širom svojih društvenih i digitalnih platformi. Mogućnosti trke dronova, kako sa stanovišta visokih performansi tako i sa stanovišta inovacija su beskrajne.”


Za više informacija o DR1 trci posetite dr1racing.tv


Sledeća vest
Prespavao utakmicu