XS
SM
MD
LG

Prva provera pripala "Čarapanima"

Kontrolni meč na Čairu u kojem su se sastali domaći Radnički i gostujući Napredak iz Kruševca završio se pobedom gostiju rezultatom 1: 2 (1: 1). Strelcu si bili Mršević iz kaznenog udarca za Radnički, a Vulić i Gobeljić za Kruševljane.


Početno ispitivanje snaga i igra na sredini terena su obeležili prvi deo susreta.                                               Prvu šansu su imali gosti u 8. minutu, ali golman Perić je izašao kao pobednik iz duela sa protivničkim napadačima, kao i u 11. minutu kada se Džesi Sekidika našao "oči u oči" sa niškim čuvarom mreže.  

Radnički je svoju najbolju šansu imao u 10. minutu kada je po desnom boku sve svoje čuvare iza sebe ostavio Dino Kardović. ali mu je nedostajalo malo više odlučnosti da bi svoju šansu realizovao šutem na gol golmana Jankovića pa je šansa ostala samo "dobra šansa".

Domaći fudbaleri su poveli u 33. minutu kada je kazneni udarac u gol pretvorio Mršević. Neposredno pre toga u šesnaestercu gostiju je srušen Lazar Mitrović, a sudija Grujić bez dvoumljenja pokazao na "belu tačku".

Pred sam kraj poluvremena, na udaljenosti od oko dvadesetak metara dosudjen je slobodan udarac za ekipu Napretka. Loptu je uzeo Vulić i preciznim udarcem, preko živog zida, plasirao loptu u desni gornji ugao golmana Perića. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu priliku su dobili igrači koji su bili standardni u minulom prvenstvu. Očekivano, lopta se više nalazila na polovini gostiju, ali je sve probleme pred svojim kaznenim prostorom uspešno rešavao Fripong, Gosti su se za ugrožavanje gola Konovalova opredelili na brze kontranapade, a jedan takav je urodio plodom u 77. minutu. Marko Gobeljić je nezadrživo krenuo ka golu domaćina, pobegao svom čuvaru, i savladao golmana Radničkog. Bilo je to konačnih 1: 2 a ispostavilo se na kraju da je to bio konačan rezultat utakmice.

Trener Milan Rastavac je na ovakav način video susret:

  • Iskoristili smo trening utakmicu da isprobamo određene stvari. Imamo nekoliko igrača na probi, ne mogu reći da sam nešto previše zadovoljan, a takođe nisam ni nezadovoljan. Iskoristili smo priliku da vidimo neke solucije i otklonimo nedoumice. Nekolicina igrača pokazali su još ranije da na njih možemo da računamo. Od ponedeljka smo na Kopaoniku i polako ćemo sklapati tim za narednu sezonu, rekao je Rastavac.                         

RADNIČKI NIŠ : NAPREDAK 1:2 (1:1)

Stadion: "Čair"
Gledalaca: oko 300
Sudija: Jovan Grujić                                                                                                                             Strelci: Mršević u 33 ' iz jedanaesterca za Radnički, a Vulić u 42' i Gobeljić 77' za Napredak.


FK RADNIČKI NIŠ: M. Perić, L. Anđelković, U. Mitrović (N. Stanković ’22; S. Nikolić ’81), A. Jovanović, A. Mršević, D. Kardović, N. Petković, L. Mitrović, (M. Branković ’33), N. Mitrović (S. Stojiljković ’33), A. Mordatenko; U drugom poluvremenu su igrali: I. Konovalov, M. Mitrović, M. Tomić, T. Kozubaev, N. Stevanović, A. Apostolović, L. Arsić, M. Mrkić, P. Krstić, Aleksandar Jovanović.  

FK NAPREDAK: S. Janković, B. Miličić, N. Radmanović, M. Simonović, S. Filipović, N. Šakić, M. Vulić, N. Nešović, G. Ilić, Dž Sekidika, A. Majdevac; U drugom poluvremenu su igrali: N. Petrović, B. Varga, I. Zonjić, A. Frimpong, N. Šljivić, J. Markoski, M. Sarajlin, S. Urošević, N. Vukanović, M. Stanojević, F. Krstić, M. Gobeljić.