XS
SM
MD
LG

Veprovi i Vojvode u "finalu pre finala"

Četvrti put uzastopno, u polufinalu Sportklub Prve lige Srbije, sastaju se petostruki šampioni, Kragujevac Wild Boarsi i tim koji brani jedinu titulu osvojenu prošle godine, Novi Sad GAT Dukesi. Sva tri prethodna polufinalna duela odigrana su u Novom Sadu, gde su Kragujevčani slavili dva puta, a Vojvode prošlogodišnji trijumf kasnije nadogradile titulom.

U regularnom delu sezone derbi na novosadskom Kabelu pripao je Veprovima (32:21), ali su od tada oba tima značajno ojačala svoje redove, pa će na terenu biti drugačija slika.

- Malo smo unapredli sve segmente igre i podigli formu za kraj sezone. Oba tima su bolja od svoje prethodne varijante, to je sigurno. Očekujem odličnu utakmicu, sa puno pravih, lepih i čistih poteza, ali pre svega neizvesnu, kao što je to bilo i u prvom našem duelu ove sezone. Tada smo mi imali malo više sreće i izvojevali pobedu. Međutim, uopšte nije bilo lako. Mislim da smo uspeli u tome samo zato što su Djuksi napravili mnogo mentalnih grešaka – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener i trkač Veprova.

On je dodao da će i ovoga puta greške odlučivati.

- Tim koji napravi manji broj grešaka i bude koncentrisaniji od početka do kraja meča, biće bliži pobedi. Vojvode su dobile odlična nova pojačanja, ali imamo ih i mi, tako da mislim da se to međusobno potire i da će prevagu odneti domaći igrači – smatra Ristić.

U odnosu na prethodni okršaj, Novosađani su jači za dva stranca, američkog trkača Devona Portera i engleskog defanzivnog beka, nigerijskog porekla, Šaloma Ogvučea, koji su se već pokazali kao ogromna pojačanja.

- Dukesi i mi smo ušli sa različitim ambicijama i ciljevima u ovu sezonu. Posle prve titule u svojoj istoriji želeli su da se okušaju i u Ligi šampiona. Mislim da je veliki broj jakih utakmica uzeo danak u povredama i umoru. Čini mi se da nije sve išlo kako su oni zamislili tako da su u toku sezone bili prinuđeni da naprave neke promene. Zamenili su importa na poziciji trkača i doveli stranog defanzivnog beka. Posle utakmice sa Vojvodama u regularnom delu, shvatili smo da možemo sa svima da igramo i od tada smo ponovo počeli da razmišljamo o borbi za naslov prvaka Srbije – kazao je Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker.

Velika pojačanja angažovali su i Veprovi, u vidu francuskih reprezentativaca Andreasa Betze i Rodriga Aližena, ali i povratnika Dejana Jankovića i Vladimira Radenovića.

- Rekao bih da smo i Dukesi i mi prilično drugačiji timovi u odnosu na prethodni susret. U poslednjih mesec dana su se složile neke kockice, tako da je na papiru naš tim jači nego u prethodnom duelu. Plej-of je drugačiji od utakmica u regularnom delu sezone, ali se nadam da će se pokazati da smo radili kvalitetno tokom cele godine i da ćemoo najbolje partije pružiti upravo u polufinalu i eventualnom finalu – zaključio je Šćekić.

Utakmica je na programu u subotu, od 16 časova, na stadionu FK Arsenal u Kragujevcu. U drugom polufinalu sastaju se SBB Vukovi Beograd i Pančevo Panthersi, u subotu od 16.30 časova, na stadionu OFK Beograd.


Wild Boars 42 : 12 Blue Dragons
Meridian Indians 35 : 0 Imperatori
Panthers 41 : 65 SBB Vukovi
Legionaries 17 : 40 GAT Dukes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 7 7 0 1.000
2 Wild Boars 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes 7 5 2 0.714
4 Panthers 7 3 4 0.429
5 Blue Dragons 7 3 4 0.429
6 Legionaries 7 2 5 0.286
7 Meridian Indians 7 2 5 0.286
8 Imperatori 7 0 7 0.000