XS
SM
MD
LG

ŽFK VOJVODINA, ODSKOČNA DASKA ZA SVET

Za samo 9 godina postojanja, ŽFK „Vojvodina“ je prešla trnovit put od tima koji je trenirao po parkovima i na dunavskim plažama, a na utakmicama koristio za popravljanje gol razlike, sve do respektabilnog sportskog kolektiva na fudbalskoj mapi Srbije. Mukotrpan rad nekolicine zanesenjaka koji su bez ičije pomoći i ulaganjem sopstvenih sredstava, uspeli da obezbede funkcionisanje kluba, rezultirao je osvajanjem 3. mesta u Superligi Srbije za žene, titulama prvaka naše zemlje u kadetskoj konkurenciji i brojnim trofejima na turnirima širom Srbije i u inostranstvu.
„Ništa na svetu ne uspeva kao uspeh“ –izreka je koja savršeno opisuje aktuelno stanje u novosadskom superligašu. Treneri Vojvodine muku muče da prime sve devojčice koje žele da igraju fudbal, a klub trenutno ima više od 80 registrovanih igračica u svim uzrasnim kategorijama. Stručan rad i pažljiva selekcija, rezultiraju uspesima na sportskom terenu, a uspeh za sobom povlači napredak.
Vojvodina u svojim redovima trenutno ima četiri „A“ reprezentativke Srbije, jednu U19 reprezentativku Crne Gore i četiri Srbije, pet U17 reprezentativki Srbije ...

Rukovodstvo ŽFK „Vojvodina“ se u svom radu rukovodi principima sportskog fer-pleja, korektnim odnosima sa rivalima na terenu i van njega, jasno definisanim ciljevima u rukovođenju klubom, poštovanjem svih zakonskih regulativa Republike Srbije i propisanih pravila FSS. Od trenutka kada obuku dres Vojvodine, klub preuzima sve obaveze oko smeštaja, ishrane, upisa u škole i fakultete ili zaposlenja i optimalnih uslova za trening, igračica prvog tima.  

San svakog sportiste sa ovih prostora je odlazak u inostranstvo u cilju nastavka karijere, a ŽFK „Vojvodina“ je i u ovom, najvažnijem segmentu za mlade fudbalerke, dostigla visok nivo.
Ovoga leta, redove Voše napuštaju tri standardne prvotimke na kojima se bazirala igra u proteklim sezonama. Reprezentativke Srbije u kategoriji U19, Dunja Trajković i Danijela Kolarić, školovanje i fudbalsku karijeru nastavljaju u SAD, a Marija Jonović je nova članica francuskog Strazbura.

Upravo zbog svega navedenog, ŽFK  „Vojvodina“ je postala prepoznatljiv brend i cilj mnogih talentovanih igračica iz Srbije, BiH i Crne Gore.