XS
SM
MD
LG

Turnir "Stevan Nešticki": Srpska "pala" na penale

Kadetska reprezentacija Republike Srpske osvojila je drugo mjesto na 34. tradicionalnom memorijalnom turniru "Stevan Nešticki" koji je danas završen u Novom Sadu.

Izabranici selektora Zlatka Jelisavca slabije su šutirali jedanaesterce u finalnom susretu protiv domaćina Vojvodine, pa su poslije neriješenog rezultata nakon odigranih 70 minuta - 1:1 ostali bez pehara jer je Vojvodina pobijedila 10:9. Trenutak odluke desio se u devetoj seriji kada je Miljan Pavlović promašio, tačnije golman Novosađana Vukašin Pilipović mu je odbranio udarac sa "bijele tačke".

Povela je reprezentacija Republike Srpske u 34. minutu poslije lijepe akcije po desnoj strani i gola Bojana Markovića, a izjednačila je Vojvodina u 57. minutu pogotkom Miloša Zličića nakon degažmana golmana Vukašina Pilipovića. Republika Srpska je imala još nekoliko prilika za gol u prvom redu Marković i Nemanja Dragutinović.

Treće mjesto pripalo je Partizanu koji je sa 1:0 pobijedio vječitog rivala Crvenu zvezdu, a peta je reprezentacija Rumunije koja je u borbi za plasman bila bolja od mađarskog Vašaša 2:1.

Pored pehara za drugo mjesto, reprezentaciji Republike Srpske pripale su dvije pojedinačne nagrade. Sa četiri pogotka Bojan Marković je prvi strijelac turnira, dok je Borisu Jagodiću pripala nagrada za najboljeg igrača koji nosi broj šest koji je nosio Stevan Nešticki. Za najboljeg golmana proglašen je Vukašin Pilipović (Vojvodina), najbolji igrač je Ranko Veselinović (Vojvodina), dok je najbolji trener Đorđe Pintać (Vojvodina).

VOJVODINA - REPUBLIKA SRPSKA 1:1 (0:1) penali 10:9

Strijelci: 0:1 Marković (34), 1:1 Zličić (57).
Strijelci iz penala: Veselinović, Zličić, Tegeltija, Vidaković, Mitrović, Dunđerski, Stojaković, Janković, Devetak za Vojvodinu, a Asentić, Jagodić, Marković, Šaula, Bamburać, Mandić, Grahovac, Trifković za Republiku Srpsku.
Stadion: Sportski centar "Vujadin Boškov".
Gledalaca: 150.
Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad).
Žuti kartoni: Mitrović, Dunđerski (Vojvodina), Grahovac, Asentić, Jagodić (Republika Srpska).

VOJVODINA: Pilipović, Kostić, Devetak, Kačavenda, Veselinović, Stojaković, Dunđerski, Vidaković, Zličić, Mitrović, Tegeltija. Još su igrali: Janković. Trener: Đorđe Pintać.

REPUBLIKA SRPSKA: Jovičić, Pavlović, Mandić, Grahovac, Šaula, Jagodić, Brkić, Asentić, Marković, Danilović, Dragutinović. Još su igrali: Bamburać, Trifković, Maksimović. Selektor: Zlatko Jelisavac.

(Izvor: FSRS)