XS
SM
MD
LG

Vukovima derbi u Kragujevcu za osiguranu "pol-poziciju"

Višestruki šampioni države, „SBB Vukovi” iz Beograda i „Wild Boarsi” iz Kragujevca, sastali su se ove sezone prvi put u okviru 5. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, i to posle dužeg vremena u Kragujevcu. Pobedu je u najvećem derbi susretu i ovaj put izvojevala beogradska ekipa sa 42 : 28, koja je gotovo izvesno obezbedila sebi 1. mesto u ligaškom delu prvenstva.

Utakmica koja nesumnjivo privlači najviše pažnje javnosti jeste duel dva najuspešnija tima srpskog američkog fudbala, koja su u ovaj meč ušla bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva. Ipak, ova utakmica je i definitivno odredila ne samo pozicije s kojih će timovi ići u plej-of, već i prednost domaćeg terena u toj završnici.

Meč je započeo, reklo bi se, uzdržano, u odmeravanju snaga na obe strane terena, te je po jedan tačdaun dva vrsna kvoterbeka, Uribea trčanjem i Blanta pasom, ubeležen nakon prve četvrtine. Žešća i otvorenija igra počela je u drugoj deonici u kojoj je napad „Vukova” odigrao važnu ulogu u, ispostaviće se, krajnjem ishodu utakmice. Imali su „Veprovi” dobar odgovor, držali se do izjednačenog rezultata 14 : 14, da bi potom njihov pad u igri doveo Beograđane na tri tačdauna prednosti do poluvremena. Džon Uribe je sjajno asistirao ’probuđenom’ hvataču Toniju Vašingtonu, a pogodak trčanjem postigao je i reprezentativac Mihailo Josović.

Domaći „Borsi” su nakon pauze nastavili meč odlučni da stignu zaostatak i u tome su skoro i uspeli. Sjajni Blant uspešno je dva puta spojio Stefana Đurića i Filipa Nedeljkovića s end-zonom, smanjivši prednost gostiju na 28 : 34.

Međutim, kako i priliči jednom ovakvom meču, neizvesna i uzbudljiva završnica nije izostala. Imali su Kragujevčani napad za izjednačenje. U poslednjoj četvrtini stigli su na 1 jardu od protivničke end-zone, ali nisu uspeli da takvu priliku i šansu za potpuni preokret materijalizuju. „Vukovi” su potom novim trčanjem Josovića poentirali, a konačan rezultat postavio je Toni Vašington uspešnim pretvaranjem za 2 poena.

Jedan od junaka meča, kvoterbek „SBB Vukova” Džon Uribe, istakao je da je odbrana ta koja je odigrala najvažniju ulogu u ovom susretu, naročito u drugom poluvremenu.

– U prvom jeste napravljena rezultatska prednost, ali je odbrana u drugom poluvremenu učinila da ishod meča bude u našu korist. Mnogo smo truda i napora uložili u ovu utakmicu i ovo je svakako važna pobeda celog tima – zadovoljno je rekao Uribe.

I Mladen Stojanović, kapiten i ofanzivni linijaš „Vukova”, zadovoljan je igrom svog tima, kako u napadu, tako i u odbrani.

– Kao što smo se i nadali, bila je izuzetno neizvesna utakmica. Kragujevac je bio na visokom nivou i ne sumnjam da ćemo se sresti u finalu. Zadovoljan sam igrom našeg napada. Osim turnovera koje smo imali, sve je bilo kako treba. Odbrana je takođe odigrala na visokom nivou.

Predrag Šćekić, kapiten i lajnbeker „Veprova”, ocenio je da su greške njegove ekipe u prvom poluvremenu uticale na kasniji tok meča, što su gosti iz Beograda iskoristili.

– U prvom poluvremenu smo napravili niz nekarakterističnih, ’glupih’, individualnih grešaka u odbrani, na koje nismo navikli. To nam je teško palo, neki igrači su psihički pali zbog toga. Odbrana je vraćala napad u igru, ali naš ofanzivni deo tima to nije uspeo da to kapitalizuje. S druge strane, „Vukovi” su iskoristili naše greške – ocenio je Šćekić, istakavši da je njegova ekipa ipak u drugom poluvremenu pokazala svoj karakter, vrativši se i rezultatski i igrački u utakmicu.

– Uvideli smo da nisu bolji tim od nas, samo smo mi grešili, ali na kraju, sve će se to zaboraviti i pamtiće se poraz. Znamo gde smo grešili i učićemo na tim greškama – zaključio je Predrag Šćekić.

Oba tima će u poslednja dva kola imati ’lakše’ zadatke, budući da se „Vukovi” sastaju s „Meridian Indiansima” i „Panthersima”, dok će „Vajld borsi” najpre u Nišu igrati protiv „Imperatora”, a potom kod kuće s „Blue Dragonsima”

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 07 : 07

07 : 00 – trčanje 1 jarda, Džejmi Blant; PAT Petar Goić

07 : 07 – pas 50 jardi, Džon Uribe za Entonija Vašingtona; PAT Vladimir Dimitrijević

2/4 – 07 : 27

07 : 14 – pas 52 jarde, Uribe za Nikolu Simovića; PAT Dimitrijević

14 : 14 – pas 31 jarda, Blant za Milorada Živkovića; PAT Goić

14 : 20 – pas 50 jardi, Uribe za Vašingtona; neuspešno pretvaranje za 2

14 : 27 – trčanje 21 jarda, Mihailo Josović; PAT Dimitrijević

14 : 34 – pas 27 jardi, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević

3/4 – 14 : 00

21 : 34 – pas 22 jarde, Blant za Stefana Đurića; PAT Goić

28 : 34 – pas 25 jarde, Blant za Filipa Nedeljkovića; PAT Goić

4/4 – 00 : 08

28 : 42 – trčanje 18 jardi, Josović; pretvaranje za 2 Vašington

U preostalim utakmicama 5. kola „Sport klub” Prve lige lige Srbije postignuti su sledeći rezultati:

Meridian Indians : GAT Dukes – 0 : 51

Panthers : Legionaries – 29 : 28

Imperatori : Blue Dragons – 6 : 28


Imperatori 6 : 28 Blue Dragons
Wild Boars 28 : 42 SBB Vukovi
Meridian Indians 0 : 51 GAT Dukes
Panthers 29 : 28 Legionaries
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 5 5 0 1.000
2 Wild Boars 5 4 1 0.800
3 GAT Dukes 5 3 2 0.600
4 Panthers 5 3 2 0.600
5 Legionaries 5 2 3 0.400
6 Blue Dragons 5 2 3 0.400
7 Meridian Indians 5 1 4 0.200
8 Imperatori 5 0 5 0.000