XS
SM
MD
LG

Aranđelovački strelci na školskoj olimpijadi u Vranju

U ponedeljak, 04.04.2016. godine, ekipe osnovaca i srednjoškolaca Aranđelovca učestvovale su na Okružnom prvenstvu u streljaštvu, koje je organizovao Streljački klub „Čika Mata“ u Kragujevcu.

Aranđelovačke osnovne škole predstavljala je ekipa OŠ „Sveti Sava“ koju su sačinjavale učenice 8. Razreda: Nevena Gavrilović , Nevena Janković i Milica Čorlija koje su zauzele 2. mesto sa 456 krugova , iza prvoplasirane ekipe učenica OŠ „Svetozar Marković“ iz Kragujevca (477 krugova). U pojedinačnom plasmanu u ovoj konkurenciji 1. mesto je zauzela Vukojević Teodora iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Kragujevca, dok su 2. i 3. mesto zauzele učenice iz Aranđelovca: Nevena Gavrilović i Nevena Janković.

Pogodak u metu za odlazak na školsku olimpijadu Mladena Ristić

U konkurenciji srednjih škola ostvarili,potpunu dominaciju i ove godine ostvarili su učenici i učenice iz Aranđelovca. Kod srednjoškolki 1. mesto je osvojila Ekonomsko-ugostiteljska škola „Slobodan Minić“ u sastavu: Nevena Zečević , Tijana Usanovići i Mladena Ristić Ristić sa osvojenih 765 krugova , ispred Druge kragujevačke gimnazije koja je nastupila u sastavu: Nevena Armuš , Milica Čukalović i Andrijana Jovanović sa osvojenim 731 krugom.

Prve u okrugu,učenice Ekonomsko-ugostiteljske škole Slobodan Minić

Pojedinačno kod učenica prvo mesto osvojila je aranđelovčanka Mladena Ristić sa 264 kruga , druga , sa amo dva kruga manje bila je njena školska i klupska drugarica Nevena Zečević (262 kruga) , dok je trećeplasirana , u pojedinačnoj konkurenciji takmičenje završila učenica Druge kragujevčke gimnazije Nevena Armuš sa 255 krugova.

Kod dečaka , u konkurenciji srednjoškolaca 1. mesto je odbranila ekipa Tehničke Škole „Mileta Nikolić“ iz Aranđelovca ,koja je nastupala u sastavu: Nemanja Grujić , Aleksandar Matić i Bojan Stevanović sa “upucanih” 765 krugova. Drugoplasirana ekipa je , ekipa Druge kragujevačke gimnazije koju su činili: Lazar Vukojević, Dušan Dimitrijević i Marko Radosavljević sa 665 krugova.

Najbolji strelac na okružnom takmičenju srednjoškolaca Aleksandar Matić u društvu sestre Ivane

U pojedinačnoj konkurenciji , prvak okruga za ovu godinu a ujedno i najbolji strelac na takmičenju je aranđelovčanin Aleksandar Matić sa 265 krugova. Drugoplasirani je Lazar Vukojević sa 260 krugova, do je treći učenik prvog razreda Tehničke Škole „Mileta Nikolić“ , Bojan Stevanović sa 257 krugova.

Ekipe škola iz Aranđelovca vodili su njihovi nastavnici fizičkog vaspitanja: Milorad Miljković , Saša Vučićević , Predrag Rajković i Danilo Lekić.

Učenice Ekonomsko Ugostiteljske Škole „Slobodan Minić“ i učenici Tehničke Škole „Mileta Nikolić“ predstavljaće će Aranđelovac i Šumadiju na školskoj olimpijadi koja će se polovinom maja meseca ove godine održati u Vranju.

U iščekivanju nastupa,uenice EUŠ Slobodan Minić

Tekst i fotografije: professor Danilo Lekić