XS
SM
MD
LG

Serija "lavica" bez kraja – šesta uzastopna pobeda

U derbiju kola odbojkašica Serija “lavica” bez kraja – šesta uzastopna pobeda Možda odbojkaški derbi dama između Dinamo Azotare i Spartaka nije odisao lepotom ili kvalitetom, ali su gledaoci mogli da uživaju u rezultatskim obrtima, nekakvom zamišljenoj igri par – nepar i pobedi domaćih odbojkašica. Igralo se „muški“, dobrih 120 minuta, sa dosta oscilacija u igri na obe strane. Ne čudi jer su i jedne i druge devojke tokom nedelje „overile“ igranje u Evropi. Spartak je po svim parametrima, em bolji na tabeli, em za Dinamo nejneugodniji rival bio favorit. Ima dobru, uigranu ekipu, bez slabog mesta u postavi. Pretrpeo je u dosadašnjem toku prvenstva samo tri poraza (dva od neprikosnovene Crvene zvezde), u svakom susretu osvojio bar set, u prvom krugu Dinamo „slistio“ za manje od sat vremena, Nije od tada proteklo mnogo vode Tamišem, ali su Pančevke iz temelja izmenile i igru i rezultate. Od trenutka kada je iskusnog vuka Vladimira – Bracu Jankovića, na klupi zamenio dotadašnji pomoćnik Aleksandar Vladiosavljev igraju kao preporođene. Ne znaju za poraz. Ovo im je šesta pobeda za redom, dvema „vezanim“ pobedama u Kupu Srbije (TENT) i Kupu CEV (Šparkase, Austrija) pridodale su i drugu u prvenstvu. Gde bi im bio kraj da su ovako i startovale. Tek, u ovom trenutku (bojažljivo) razmišljaju da (po) jure mini ligu, ozbiljno još uvek strahuju od igranja u baražu, jer im je pojačano Jedinstvo za petama. Krenulo je po predviđanjima, Spartak je imao prednost i posle prvog (7:9 i posle drugog tehničkog tajm-auta (14:16), bilo je i 14:18, a onda preokret. U tri „vezana“ poena za Pančevke trener Subotičanki Nedeljković je uzeo dva „savetodavna predaha“. Uzalud, serijom od 11:3 Dinamo je osvojio prvi set.
U drugom setu slika promenjena – neznatno. Dinamo je imao višak na posle prvog tehničkog tajm-auta, da bi Subotičanke krenule nezadrživo, začinivši finiš (3:9). Odbojka je kolektivni sport, ali je u trećem setu, posebno središnjici Milena Rašić je držala „katedru“. Sve joj je polazilo za rukom, i blok i smeč, dobro je igrala u polju, znalački servirala. Bilo je 8:9, ali i 21:12, u prevodu 11:3. Najviše vatre u četvrtom setu, sa čak devet izjednačenja, više nego u ostala četiri seta zajedno. Iskusne, proverene igračice Bokan i Stojanović vraćaju Spartak u igru, otvaraju put do pobede, u najgorem slučaju osiguravaju bod. U ruletu, kako mnogi nazivaju taj-brek bolje žetone imao je Dinamo. I sreća prati hrabre. Više su želele pobedu, manje grešile, iskoristile drugu set-meč loptu.
Zanimljivo je bilo i na konferenciji za štampu. Treneri, se uzajamno nahvalili, objektivno igra obe ekipe, rukopis aktuelnih trenera, realno videli i utakmicu.
Saša Nedeljković, trener Spartaka: - Zaslužena pobeda Dinama. Znali smo da nam neće biti lako, jer je domaćin u silnom naletu ipak očekivali pobedu. Sve čestitke domaćinu na skautingu utakmice, odlično su nas prostudirali. Servis im je bio taktički dobar, naš prijem katastrofalan, za Jelenu Mladenović, dominantnu figuru na utakmici nismo imali rešenje, „uništili“ su nam i prvi napad. Moje igračice su „sagorele“ u sredu protiv Holanđanki, prosto se „ispraznile“. Teške noge, još teže glave. Nema čarobni štapić Aleksandar Vladisavljev, lav među lavicama, pribojavao se utakmice, ne iz kurtoazije tipovao „dvojku“: - Nov sam u ovoj (ženskoj – primedba SaM) , pohvale mi gode, posebno od ovakvog stručnjaka i uspešnog trenera. Nismo se opterečivali rezultatom, od igračica smo tražili da protiv objektivno kvalitetnijeg rivala primene jedini mogući recept – borbenost. Izgarale su za svaki poen, za svaku loptu. Krenulo nas je, ali posao još nije završen, pred nama su dva teška, vezana gostovanja Kleku, pa Vizuri, na kraju nam dolazi Jedinstvo. Od šest pobeda ova nam je najdraža, najvrednija protiv najkvalitetnijeg protivnika. Iskusna Mladenovićeva je od šest poslednih susreta čak pet odigrala briljantno, popravili smo prijem, probudila se i Rašićeva koja ima sve više upotrebljivih lopti… O igri reč – dve, bilo je i grešaka, na obe strane.


Pančevo- Dvorana „Strelište“. Gledalaca: 500. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Zorica Bjelić (Beograd. Trajanje meča: 120 minuta. Rezultat: Dinamo Azotara – Spartak 3:2 (25:21, 17:25, 25:20, 23:25, 15:13). Ukupno poena : 105:103.

Dinamo Azotara: Furtula, Lečić, Marković, Rašić, Mladenović, Vulović, Petrov (libero 1), Sredić, Škarić (libero 2), Sekulić, Bezarević i Divac. Trener: Aleksandar Vladisavljev.
Sprtak: Bokan, Nikić, Stojanović, Medić, Češljar, Klisura, Memišević (libero), Helić, Marković, Bogdanović, Matić i Simić. Trener: Saša Nedeljović.


11 .kolo Superliga
Tent 2 : 3 Klek
Jedinstvo 0 : 3 Crvena Zvezda
Vizura 3 : 0 Poštar 064
Dinamo 3 : 2 Spartak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 11 11 0 31
2 Spartak 11 7 4 21
3 Tent 11 6 5 20
4 Vizura 11 6 5 18
5 Klek 11 6 5 18
6 Dinamo 11 5 6 13
7 Jedinstvo 11 3 8 9
8 Poštar 064 11 0 11 2