XS
SM
MD
LG

"Gaučosi" na "pancere" u Brazilu za tron, a Valjevci danas na zlo i luzere

Dileme više nema „gaučosi i „panceri“ će igrati u finalu SP u Brazilu, a na dan rođenja genija Nikole Tesle Valjevci će imati priliku da posle skoro dvodecenijske agonije ponovo upale svetlo u fudbalskom tunelu mraka i beznađa.Dva skup[tinska zasedanja su kazana ovog popodneva. U 16,30 u žici fabričkog kruga, bez prissutva javnosti nelegalna Skupština Krušika će odlučivati o fuziji sa FK Budućnost,a u 18 sati  zasedaće i članovi Skupštine FK Budućnost po istom pitanju, ako uopšte dođe na dnevni red.  

Četiri poslednje sezona pošasti najvećih luzera u istoriji valjevskog fudbala Radivoja Milutinovića-beke i tvorca najvećeg finansijskog minusa od kada je FK Budućnost nastao(1920. godina)i Milana Milinovića ovog popodneva biće na skeneru današnje Skupštine kluba zakazane za 18 sati u gradskoj kući  u Valjevu.

Najveću podršku gubitniku  nad gubitnicima  pune dve godine bez ikakvog valjanog razloga, osim ako to nije neograničeno slikanje na Vujić televiziji, do sada je davao  gradonačelnik Valjeva i predsednik Skupštine FK Budućnost  Stanko Terzić, danas u obavezi da kao visoko moralan čovek  bezuslovno podnese ostavku.

Gospodin Stanko Terzić  kao čovek iz politike shodno odredbama  fudbalskih  i zakone sporta  nije ni mogao da vrši bilo kakvu   funkciju,  u ovom slučaju predsednika Skupštine FK Budućnost.

A, kao  predsednik Skupštine dozvolio je da  predsednik Upravnog odbora MIlan MIlinović dovede klub na nivo seoskog i do situacije da danas sutra bude ugašen.

Gospodin Stanko Terzić je pre godinu dana javno na Skupštini obećao: "Svi odlazimo iz FK Budućnost“ ako ne bude uspeha

Posle dvogodišnjih neuspehe kluba iz Parka Pećina u 4. Drinskoj diviziji u svojstvu nažalost „lične svojine“ Milana Milinovića, predsednika UO juče aktivnog na održanoj sednici u gradskoj kući posle ko zna koliko meseci, I duga je naraslog do neverovatnih   30-ak miliona dinara, gospodin Terzić i dalje se zalaže da „ponavljač“ i najneuspešniji  predsednik Upravnog odbora u istoriji FK Budućnost,  pokušava da  sačuva luzera nad luzerima i"opere" sve njegove gubitničke radove, i da li samo to,  dokazom o "uspehu" ugovorenoj  fuziji sa trećeligašem Krušikom.

Valja istaću da je od  leta 2012. do danas u vetar  bačeno desetak i više miliona dinara  valjevskih poreskih obveznika ,i da su pri tom  dugovi kluba iz Parka Pećina utrostručeni.

Bacanje prašine u oči je ideja da isto rukovodstvo izrotirano ali sa Milinovićem na čelu i dalje nastavi da uskoro  fuzionisani Krušik i Budućnost.

Uz političke „igre bez granica“ ugovorena je fuzija sa klubom fabrike na rubu egzistencije, gde minimalac „stanuje“ već pola godine, bez šansi da sa postojećim mendžmentom dočekaju bolje sutra.

Tragikomičina govorkanja o fuziji Stare dame iz Parka Pećina i Krušika juče su dobila konačnu potvrdu, ali bez saglasnosti delegata Skupštine oba kluba.

Fuzija bi za tren prikrila evidentni takmičarski debakl Stare dame  i da li samo to, bahatog i nedogvorenog „solera“ predsednika UO Milana Milinovića, neznalice sposobne da dugove kluba za dve godine utrostruči.

Ideji gradonačelnika Terzića da Milinović i dalje ostane u klubu žestoko se protive preostale zdrave  fudbalske snage u Valjevu.

Većina od njih danas će javno podsetiti, gradonačenika na obavezu da najpre podnese neopozivu ostavku pošto ni jedno obećanje vezano za uspehe u sanaciju kluba nije ostvario, u da je došlo vreme da sa novim ljudima a ne gubitnicima i ponavljačima, bahatost, neodogovornost, neznanje  i neprimereno zlo prestanu da budu sastavni deo FK Budućnost.

Uz svo poštovanje klubova iz malih sredina,  u skladu sa tradicijom vreme je da ponovo u Valjevo počnu u goste da  dolaze i da se bore za bodove klubovi iz Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Kragujevca, Čačka,Užica, Novog Pazara... u skladu sa 9,5 decenija dugom tradicijom  FK Budućnost.

Skupština FK Budućnost je zakazana danas za 18 sati u gradskoj kući u Valjevu a fuzija trećeligaša Krušika  i zonaša Buudćnosti biće validna samo ako dlegati Skupštine oba kluba daju zeleno svetlo za ujedinjenje u jedan pod imenom Budućnost -Krušik.  .

Fudbalski ustanici neče dozovliti da  zaboravni  gradonačenik ispuni jedinu obavezu i najpre podnese neopozivu ostavku, a posle neka bude kako biti mora.

„Bratstvo i jedinstvo“ dva kluba i „ujedinjenje“ će svakako doći na red, ali tek kada se utvrdi ima sli Skupština validnost da odlučuje.

Hoće li luzeri i ponavljači bez kraja dobiti novu šansu da dovrše gubitnički pir, ili će uslediti nešto drugo?

Četvrtak je stigao a sa njim i nada da će luzere, nezananje  bahatost neodogovornost i neprimereno zlo odneti 10. julsko veče,  milom ili silom, nebitno je.

Vreme je da  Valjevo umesto uz svo poštovanje malih, mahom seoskih klubova, u skladu sa tradicijom ponovo počne da dočekuje sportske rivale  iz fudbalskog Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Kragujevca, Čačka,Užica, Novog Pazara... u skladu sa 9,5 decenija dugom tradicijom  FK Budućnost.

 „Amin“ iz Krušika

Pod pritiskom „odozgo“ politikantski puki izvršioci dnevnih zapovesti, stranački pijuni nosioci predsedničkih funkcija u fabričkom klubu sa preostalim delom Upravnog odbora i pored opasnosti da i njih proguta zla kob iz Parka Pećini dojučerašnju uzdržanost su pretočili sa 8 glasova „za“ i jedan „protiv“ u saglasnost i „ujedinjenje“. Po svoj prilici biće lišeni briga zbog duga FK Krušik naraslog na skoro dva miliona,a aneki kažu i šest miliona, za četiri meseca od kada predsednikuju, i muke kako „ispeglati“ dodatnih 15-ak puta veća zaduživanja zonaša iz Parka Pećina, pošto ih neće biti u rukovodstvu novoformiranog kluba.

Cunami iz Tamnave primorao je preplaćenog v.d. direktora fabrike Mladena Petkovića izvođača „kosačkih radova“ svakoga i svega što naumi, ali samo  sa mandatom do 3.jula odnosno današnjeg zasedanja Nadzornog odbora HK Krušik, da zadrži čvrst stav i ne dozvoli fuziju. Bahati strahovladar, bez prava da uđe u krug ograđen žicom, najavio je zaposlenima minimalac umesto do 1.jula do kraja godine, ali se iako teška srca morao pomiriti sa sudbinom da ostane bez ikakvih ingerencija u fudbalskom klubu.

POBEDIĆEMO !

Kucnuo je čas za ljude od reči i dela. Valja poslušati i reči jednog od najstarijih, ali sa telom mladića i snagom i refleksima zmaja, predsednik trenerske organizacije Valjeva, vitalna starina, nekad odlični golman Živojin Žoja Radojević: Ovo je najteži dan u istoriji kluba čak teži i od vremena okupacije kada su fudbaleri sa crvenim petokrakama na dresovima strepeli za svoje živote od razjarenih žandarma, i nacističkog okupatora. Muka nas je pritisla. Pobedićemo !

 

Poplava nije odnela luzere iz hrama fudbala u valjevskom Parku Pećina, ali danas im se ne piše dobro

 PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71


30 .kolo Zona Drina
Sloga 1940 0 : 0 Jedinstvo 1945
Brezovica 1 : 0 FAP
Mladost (DD) 3 : 5 Polimlje
Zlatar 0 : 0 Ribnica
Radnički (V) 4 : 2 Budućnost
Sevojno 1 : 3 Jedinstvo (UB)
Radnički Stobeks 6 : 1 Borac
Sloga (S) 0 : 2 Sloga (P)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (P) 30 21 6 3 69
2 Jedinstvo (UB) 30 19 5 6 62
3 Sloga 1940 30 15 8 7 53
4 Budućnost 30 14 5 11 47
5 Polimlje 30 12 7 11 43
6 Jedinstvo 1945 30 12 6 12 42
7 Brezovica 30 12 5 13 41
8 Radnički Stobeks 30 12 5 13 41
9 Ribnica 30 12 4 14 40
10 Zlatar 30 10 9 11 39
11 FAP 30 11 6 13 39
12 Borac (-1) 30 11 5 14 37
13 Radnički (V) 30 10 6 14 36
14 Sloga (S) 30 11 3 16 36
15 Sevojno 30 9 6 15 33
16 Mladost (DD) (-1) 30 5 2 23 16