XS
SM
MD
LG

"Studenti" dali tuce golova

Na otvaranju sezone u malom fudbalu “kiša” golova u hali “Jezero”. Ekonomac je sa “pola gasa” ostvario najubedljiviju pobedu u susretu sa poslednjeplasiranom ekipom na tabeli Prve futsal lige Srbije. Lazarevčani su došli samo sa osmorivom igrača i nisu mogli da zaustave raspoložene kragujevačke “studente”. Golman gostiju Nikola Joksimović, u nekoliko navrata dobro je intervenisao i svoju ekipu spasao još težeg poraza..

Seriju pogodaka otvorio je Brazilac De Souza u petom minutu, posle tri prekršaja koje je napravio njegov tim. Na 2:0 u 10. minutu povisio je kapiten Vidan Bojović, posle slobodnog udarca i odbijene lopte od golmana gostiju. Samo minut kasnije Stefan Rakić je postigao svoj prvi, od tri, pogotka na sinoćnoj utakmici. Odmah potom, Bojović je petom pokušao da iznenadi golmana Joksimovića, ali je lopta završila pored statiive. Golman Kolubare odbranio je “bombu” Slobodana Rajčevića, ali nije mogao da spreči pogodak Vladana Vesića u 15. minutu posle lepe kombinacije sa Mladenom Kocićem.

Fudbaleri Ekonomca na startu nastavka prvenstva pokazali nadmoćnost i efikasnost (Foto: M. Jovičić)

U 17. minutu, Borko Surudžić je povisio na 5:0 i tada se nagoveštavala prava katastrofa Kolubare, koja je i u prvom kolu u Lazarevcu od Ekonomca primila devet golova. U sledećem minutu, golman gostiju dva puta je vadio loptu iz mreže. De Souza i Vidan Bojović po drugi put su se upisali u listu strelaca. Na 8:0, u 19. minutu povisio je Rakić sjajnim udarcem iz prve, posle asistencije Bojovića sa desne strane. Nije prošao ni ceo minut, a Rakić je prvo poluvreme završio svojim trećim pogotkom i povisio prednost na 9:0.

Posle odmora, fudbaleri Ekonomca su nastavili da opsedaju gol Kolubare. Samo što je ušao u igru, mladi Dušan Nikolić je šutirao sa četiri-pet metara, ali je golman Lazarevčana sjajno intervenisao. Odbranio je Joksimović, potom, udarce De Souze i Rakića, a u trećem pokušaju, posle ubacivanja lopte Kocića sa leve strane, Rajčević je u 30. minutu postigao deseti pogodak. Minut kasnije i Surudžić se upisao u listu strelaca , a konačan rezultat 12:0 postavio je Slobodan Janjić dva minuta pre kraja susreta.

Ekipa Kolubare na dve utakmice primila 21 gol od šampionske ekipe Ekonomca (Foto: M. Jovičić)

Jedini ozbiljniji udarac na gol reprezentativnog golmana Miodraga Aksentijevića, koji je i kandidat u izboru za najboljeg golmana sveta, u 35. minutu uputio je Predrag Ranković. U finišu utakmice trener Ekonomca Ivan Božović dodelio je ulogugolmana Rajčeviću i pokušao da napada sa petoricom igrača, ali je tako postignut samo 12. pogodak.

Trostruki strelac Stefan Rakić, koji se golovima ponovo preporučio selektoru reprezentcije Srbije, nije iznenađen dvocifrenim rezultatom na stratu drugog dela prvenstva.

- Dobro smo se pripremili i ekipa Kolubare nije mogla da nam se ozbiljnije suprostavi. Pokazalo se da smo mnogo kvalitetniji tim i da smo bez teškoća ostvarili ubedljivu pobedu. Jedno vreme nisam bio u formi, sada sam sa tri pogotka pokazao da sam se dobro pripremio. U sledećem kolu putujemo u Novi Pazar i biće to moja prva utakmica u tom gradu. Spremićemo se da i tamo pobedimo – rekao je posle sinoćne utakmice mladi reprezentativac Rakić.

Profesor dr. Veroljub Dugalić, predsednik šampionskog tima, žali što nema jače konkurencije u domaćem prvenstvu, zbog učešća Ekonomca u evropskom takmičenju.

- Velika je razlika u kvalitetu naše ekipe u odnosu na ostale protivnike i nije lako motivisati igrače, ali nažalost to je naša realnost. Liga je sada mnogo slabija nego ranije, kada smo imali konkurenata za prvo mesto. Nama ostaje da i dalje dobro treniramo i maksimalno i odgovorno igramo, koliko je to mogućno u ovim uslovima – ocenio je predsednik Dugalić.

Juče je odigrana još jedna utakmica 10. kola Prve lige Srbije. U Nišu je novajlija u ligi Novi Pazar savladao domaćina Kalču sa 1:0. Danas se u Zrenjaninu sastaju SAS Marbo i Kopernikus iz Niša. U ponedeljak se igraju Smederevo i VIK Naisus iz Niša, a u sredu Bečej i Vranje.

Posle sinoćne pobede Ekonomac je na čelu tabele sa 28 bodova i 11 više od SAS Marba, koji ima i utakmicu manje. U narednom kolu Ekonomac je gost i sastaje se sa ekipom Novog Pazara, koju je u Kragujevcu pobedio sa 12: 1.

EKONOMAC – KOLUBARA (LAZAREVAC) 12:0 (9:0)

KRAGUJEVAC – Dvorana: “Jezero”. Gledalaca: 100. Sudije: Nebojša Panić i Božidar Ninčić (obojica iz Beograda). Strelci: De Souza 5. i 18, Bojović 10. i 18, Rakić u 11,19. i 20, Vesić u 15, Surudžić u 17. i 31, Rajčević u 30. i Janjić u 38. minutu.

Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8 (4+4), Kolubara 5 (2+3).

EKONOMAC: Aksentijević, Surudžić, Kocić, Rajčević, Janjić, Nikolić, De Souza, Bojović, Vesić, Simić, Rakić. Momčilović nije ulayio u igru..

KOLUBARA: Joksimović, P. Ranković, Marjanović, Marković,M. Ranković, Filipović, Dukić, Lazarević.

IGRAČ UTAKMICE: Vidan Bojović (Ekonomac).

 


10 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 5 : 1 Vranje
Smederevo 3 : 2 VIK Naisus
SAS 2 : 2 Kopernikus
Ekonomac 12 : 0 Kolubara
Kalča 0 : 1 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 10 9 1 0 28
2 Smederevo 10 5 4 1 19
3 SAS 10 5 3 2 18
4 Kopernikus 10 4 4 2 16
5 Novi Pazar 10 4 3 3 15
6 Bečej 10 4 1 5 13
7 Kalča 10 4 0 6 12
8 VIK Naisus 10 3 2 5 11
9 Vranje 10 1 2 7 5
10 Kolubara 10 1 0 9 3