XS
SM
MD
LG

Prvi bodovi Petrovića za Svetsku rang listu

Odmah nakon novogodišnjih praznika, mačevalačka sezona se nastavila punom parom. Prvi su, već 3. i 4. januara, na planše izašli juniori  Nikola Petrović i  Ivan Bundalo, koji su nastupili na Svetskom kupu u Udinama (Italija), da bi proteklog vikenda svoje prvo ovogodišnje nastupe zabeležili kadeti Dimitrije Bugarin, Dina Karavidin  i Denis Nehe,z koji su učestvovali na Evropskom kadetskom kupu u Bratislavi.

Nikola Petrovic Budimpesta

Nikola Petrović

Prve bodove za juniorsku Svetsku rang listu uspeo je da osvoji  Nikola Petrović. On je u Udinama, u floretu, osvojio 55. mesto što mu je donelo 2 boda. U muškom maču, Ivan Bundalo nije uspeo da sa 2 pobede prođe grupu i takmičenje završio na 112. mestu.

U Bratislavi su po prvi put na takmičenju ovakvog ranga nastupili još uvek pioniri Denis Nehez i Dina Karavidin. U konkurenciji čak 180 takmičara iz više od 30 zemalja hrabro su se borili, ali nije bilo dovoljno za prolaz grupe. Za razliku od njih, već iskusniji Dimitrije Bugarin, solidno je odradio mečeve u grupi i sa po 3 pobede i isto toliko poraza direktno se plasirao među 128 takmičara. Tu ga je, međutim, čekao Francuz Keruzore, koji je bio nepremostiva prepreka u ovom trenutku. U konačnom plasmanu ovo je bilo dovoljno za 97. mesto i nova 3 boda za Evropsku rang listu.

Narednog vikenda put Budimpešte krenuće pioniri, koji će se nadmetati na još jednom turniru iz serije mađarskih turnira za najmlađe u disciplini floret, “Fulop Mihaly Kup”.