"Niš je grad rukometa"
Na prijemu za predstavnike ekipa koje učestvuju na Svetskom prvenstvu za rukometašice u Gradskoj kući u Nišu predsednik Skupštine Grada Mile Ilić rekao da je Niš grad rukometa i postaje značajan sportski centar. Na prijemu za predstavnike Međunarodne rukometne federacije (IHF) i reprezentacija učesnica B grupe Svetskog prvenstva domaćini i gosti su se složili oko jednog, da je Niš odličan domaćin i rukometni grad.

rukometasice-srbije

 

Rukometašice Srbije u hali Čair; foto: Vanja Keser

- Ovo Svetsko prvenstvo je prestižno i najveće rukometno takmičenje u Nišu. To je prvo Svetsko prvenstvo ovakvog karaktera koje se održava u Nišu. Rekao bih da je Niš grad rukometa. Pored toga što imamo jedan odličan Rukometni klub Železničar, naš grad je bio domaćin domaćin Evropskog prvenstva i za žene i muškarce. Pored rekonstruisane hale, približavamo se kraju rekonstrukcije stadiona, pa će Niš imati uslove za prestižna svetska i evropska takmičenja. Mi smo ponosni što Niš dobija takve karakteristike u svetu i Evropi i što postajemo značajan sportski centar - rekao je Mile Ilić.

U ime Međunarodne rukometne federacije obratio se Arne Elofson:

- Imamo jedinstvenu situaciju u svetu sporta, da je jedan grad domaćin trećeg velikog rukometnog takmičenja u 23 meseca! Niko od gostiju nema nikakvih primedbi na uslove za rad i boravak u Nišu, hvala Vam na divnom gostoprimstvu - kazao je Elofson.

 

Gradska-kuca2525
Mile Ilić i Milan Petronijević na prijemu

Milan Petronijević, menadžer takmičenja u grupi B ispred Rukometnog saveza Srbije, poželeo svim rukometašicama da upravo u Nišu počnu da ostvaruju svoje snove vezane za zacrtane ciljeve na šampionatu.

Mile Ilić je uručio predstavnicima IHF-a i svih selekcija zlatnike sa likom Cara Konstantina.

Podsetimo, nakon završetka takmičenja u B grupi, Niš će, u nedelju i ponedeljak, biti domaćin takozvanog Prezidents kupa, borbe za plasman od 17. do 24. mesta na SP.

 

prijem
Prijem u Gradskoj kući