XS
SM
MD
LG

Mirko Radević i Mladen Bojović "musketari"

Odbojkaši Ribnice ulaze u četvrtu nedelju rada, ali prava fizionomija novog tima se tek naslućuje. Od prvog dana priprema sa ekipom rade i igrači koji su bez ugovora i koji su čekali unosan inostrani angažman. Kako je situacija na odbojkaškom tržištu sve teža, to su pojedinci odlučili da prihvate ponudu matičnog kluba i u novoj sezoni ponesu dres Ribnice. Mlden Bojović se posle pet godina vraća u dvoranu u kojoj je ponikao i poneće dres kluba u kome je napravio prve odbojkaške korake i stekao status juniorskog reprezentativca. -Više nije vredelo čekati, a iskreno i naši klubovi žele jasnu sliku oko tima, tako da sam presekao. Imao sam vrlo jasne i konkretne razgovore sa Ribnicom, sve vreme sam u rodnom gradu, od odlaska iz Konstance, treniram u matičnom klubu i nekako je bilo prirodno da se dogovorimo za novu sezonu. Drago mi je da sam ponovo tu, čeka nas mnogo izazova i sa mnogo motiva ulazim u novu sezonu u dresu Ribnice – poručuje Mladen Bojović srednji bloker reprezentativnog kalibra.

Prošle sezone je bio najbolji igrač „musketara“, među najzaslužnijima za evropsku vizu, a Mirko Radević je pokazao da može uspešno da odigra na nekoliko mesta u timu. Umesto ino angažmana, produžio je saradnju sa matičnim klubom.

-Ribnica je prema meni, a mogu reći nama, jer nas nekoliko trenira tu već mesec dana, bila vrlo korektna i konkretna. Čekao sam dovoljno, razgovarao sa čelnicima Ribnice i trenerom Mačužićem i dogovorili smo se. Kod mene je presudila činjenica da neću igrati srednjeg blokera, već primača. Prošle sezone sam se u par utakmica okušao na toj poziciji, sada je to pravi izazov i to je presudilo – naglašava Mirko Radević.

Već sada „musketari“ imaju vrlo respektabilan tim. Na poziciji dizača Bićanin i juniorski reprezentativac Veljović, korektori Radović i juniorsi reprezentativac Okošanović, srednji blokeri Bojović, Marinković i povratnik Milovanović, na prijemu za sada Radević. . .

-Sve vreme su sa ekipom trenirali Ivan Topdorović i Vladimir Usiljanin. Todorović je uspeo da nađe angažman u Francuskoj, ali svi očekujemo da Usiljanin ostane, a koliko sam čuo računa se i na Januzovića. Kada se kompletiramo na poziciji primača i libera možemo da pričamo o mogućnostima, ali sigurno da smo kadri da budemo u vodećem kvartetu. Pred nama je mnogo posla, jakih treninga, kako se u Ribnici oduvek radi, slede i kontrolne utakmice, pa ćemo videti – po malo zagonetan ostaje Mirko Radević jedno od kapitalnih Ribnicinih pojačanja.


Spartak (S) 0 : 3 Đerdap
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Železničar
Crvena Zvezda 3 : 2 Radnički Credy banka
Spartak (LJ) 3 : 1 Ribnica
Mladi radnik 3 : 0 Partizan Termoelektro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 48
2 Đerdap 18 12 6 37
3 Radnički Credy banka 18 11 7 37
4 Ribnica 18 9 9 27
5 Vojvodina NS Seme 18 8 10 26
6 Mladi radnik 18 9 9 25
7 Partizan Termoelektro 18 8 10 24
8 Spartak (LJ) 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 8 10 20
10 Železničar 18 1 17 4