XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Crveno-beli omladinci teÅ”ko slomili otpor "građevinara"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle dva uzastopna poraza lidera iz Humske zakuvalo se na vrhu tabele, pa Crvena Zvezda sada zaostaje lakŔe nadoknadivih 5 bodova. Danas ih je na svojoj Banjici dočekao Rad koji se bori za goli život i opstanak u najkvalitetnijem omladinskom rangu u Srbiji.

Ā 

Gosti igraju oprezno na početku, a u 7. minutu iznenadnu priliku, kada se naÅ”ao sam pred golom, ne koristi Mijatović. Tehničku inferiornost domaći nadomeŔćuju velikom borbenoŔću i taktički disciplinivanom igrom u niskom bloku. Zvezdin vunderkind Mijatović je i u 21. minutu imao lepu priliku da goste dovede u vođstvo, ali je ponovo bio neprecizan sa male udaljenosti.

Najpovoljniji priliku za pogodak u dotadaÅ”njem delu meča imao je Radonjić u 32. minutu, Å”utirao je snažno sa 18 metara golman Rada Stevanović akrobatskom paradom i uz pomoć prečke uspeo je da sačuva mrežu. Potom je i Pirgić u 40. minutu oprobao Å”ut sa ivice kaznenog prostora, lopta je prohujala kraj samog gola domaćih. Otpor domaćih je ipak slomljen minut kasnije, posle centarÅ”uta Matića centarfor Mijatović je lepim trzajem glave loptu poslao pod prečku nemoćnog Stevanovića. Zvezda je tako na odmor otiÅ”la s minimalnom prednoŔću.

Drugi deo susreta je počeo u laganijem ritmu, a domaći su prvi ugrozili protivnički gol. Igrao se 57. minut kada je posle lepog prodora Konstantinov centrirao, Radovanović je loÅ”e zahvatio loptu pa je ona zavrÅ”ila kraj stative. Zvezda je uzvratila u 64. minutu, dobru asistenciju Pirgića nije uspeo da iskoristi BoÅ”ković iako je bio svega par metara udaljen od gola.

Internacionalac iz Kanade u redovima domaćih Taker se u 69. minutu obrukao kada je sa desetak metara loptu poslao visoko iznad gola, a imao je otvoren put ka istom. Odmoh potom Pirgić pogađa prečku nemoćnog Stevanovića, malo je nedostajalo da Zvezda duplira prednost, Å”to im je ipak uspelo u 90. minutu kada je Brajić na asistenciju Nikčevića postavio konačan rezultat.

Novom pobedom Zvezda je nastavila poteru za vodećim Partizanom, a već u sredu je na programu vanredno kolo kada dočekuje Radnički sa Novog Beograda, dok Rad gostuje u Lučanima.Ā 

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

STADION: FK Rad veÅ”tačka trava. GLEDALACA: 150. GL.SUDIJA: Ranisavić SaÅ”a. POM.SUDIJE: Jovčić Jovan i Piljak Andreja. STRELCI: Mijatović 41. i Brajić 90.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Živanović i Konstantinov (Rad), Marić (C.Zvezda).

RAD: Stevanović, Taker, Konstantinov, Vukomanović, Živanović, Savić, Radovanović (Rupar), Pahomov, Nenadović, Repac (Panev), Popesković.

CRVENA ZVEZDA: Lainović, Goldin, Matić, Lečić (Sandulović), Miranović, Mijatović (BoÅ”ković), Radonjić (Stojsavljević), Krivokapić (Brajić), Injeka, Marić, Pirgić (Nikčević).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Rad Crvena zvezda