XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Traktoristi provozali Lokomotivu

14.03.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Na stadionu kraj hale ĖRanko ŽeravicaĖ lider je, bez prisustva publike, dočekao goste iz MakiÅ”a. I nije mu dugo trebalo da dođe u vođstvo. Igrao se 9. minut kada Stefanović rezantnim udarcem sa oko 12 metara pogađa sam donji ugao. A onda iznenađenje na drugoj strani na potpuno isti način. Uzvratio je lepim pogotkom Matić u 13. minutu i to je bilo sve Å”to su gosti danas uradili.

Primljen gol je probudio traktoriste, te brzonogi Terzić postiže dva pogotka u 24. i 36. minutu za sigurno vođstvo. Naročito lep je bio onaj prvi koji je postigao volej udarcem sa ivice kaznenog prostora na asistenciju Rakonjca. Između ta dva gola Terzić je u 31. minutu propustio lepu priliku Å”utiravÅ”i sa 7-8 metara, ali mu je vratar odbranio nogom. U 44. minutu slobodan udarac sa 18 metara izvodi Stefanović, za koji centimetar iznad prečke.

U drugom poluvremenu na terenu postoji samo jedna ekipa, IMT, koji stvara, ali i realizuje prilike. Radičanin je u 53. minutu u svom kaznenom prostoru nepropisno startovao na Terzića i sudija Katić je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač je bio Rakonjac za 4:1. Jovanović u 68. minutu Å”utira snažno sa oko 22 metra u dobro postavljenog gostujućeg vratara.Ā 

Već u sledećem napadu joÅ” jedan penal za domaće sa istim akterima od malopre, s tim Å”to je ovog puta Radičanin povukao sa leđa za dres vihornog Terzića. Lopti je ponovo priÅ”ao Rakonjac i silovito je poslao u sam ugao gola gostiju. Rakonjac se u 80. minutu proÅ”etao kroz odbranu Lokosa predriblavÅ”i dva igrača i kada je stigao ispred Tanića bocnuo loptu, ali prebacio i vratara i gol. NajlepÅ”a akcija na utakmici se odigrala u 84. minutu. Peralović se driblingom oslobodio svog čuvara i poslao centarÅ”ut u kazneni prostor, Kovač iz prve odigrao povratnu do Rakonjca, a ovaj sa penaltika loptu zakucao pod prečku.

Bravuroznom intervencijom u 87. minutu Tanić je odbranio Terzićev Å”ut sa 5 metara i loptu izbio u korner. Iz tog udarca iz ugla najviÅ”i u buketu igrača je kapiten domaćih Ivanović i postavlja konačan rezultat, IMT sedam, Lokomotiva jedan. IMT je danaÅ”njom pobedom uvećao bodovnu razliku na 11, ispred drugoplasirane Zvezdare i OFK Beograda i naredne nedelje opuÅ”teno ide Bulburdercima na noge, dok je Lokomotiva pod imperativom pobede na svom terenu nad joÅ” jednim davljenikom Stepojevac Vagom.

IMT - LOKOMOTIVA 7:1 (3:1)

STADION: IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Katić Nikola. POM.SUDIJE: GliÅ”ić Nikola i Majstorović Marko. STRELCI: Stefanović 9.min, Terzić 24. i 36.min, Rakonjac 54, 68.min (oba k.u.) i 84. min i Ivanović 88.min (IMT), Matić 13.min (Lokomotiva). ŽUTI KARTONI: Radičanin i Radić (Lokomotiva).
IMT: Mićović, GliÅ”ić, Vuković, VukaÅ”inović, Ivanović, Damjanović, Lukić (Puletić), Jovanović (Kovač), Rakonjac, Stefanović (Peralović), Terzić.
LOKOMOTIVA: Tanić, Marković, Radičanin, Marić, Bajčić, Petrović, Antić (Stevanović), Ljubević (Đokić), Medarević, Matić (Radić), Novitović.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd IMT Lokomotiva